Windows Home Server fra HP tilbake

Windows Home Server fra HP tilbake

HP vil igjen levere Windows Home Server-maskiner på det norske markedet.

HP var den første produsenten på det norske markedet med pc-er basert på Microsofts Windows Home Server-operativsystem. Produktet solgte bra på det norske markedet, mens salget i resten av europa var labert. Dette gjorde det vanskelig for HP å få fortsette med salget i Norge.

Per i dag er det kun Acer og noen norske pc-byggere som kan tilby Windows Home Server-maskiner. Fortsatt finnes også Fujitsus Home Server-maskin i prislistene hos noen forhandlere, men ser ikke ut til å være på lager og status rundt dette er vi usikker på. Den mest aktuelle Home Server-maskinen per i dag må dermed sies å være Acers modell.

LES OGSÅ: Slik setter du opp server hjemme

Ser vi på HP MediaSmart Server LX195 som er nyeste modell i USA, er denne basert på Intels Atom 230-prosessor og utstyrt med èn enkelt harddisk på 640 gigabyte. Prisen for denne løsningen er 400 dollar. Kapasitetsutvidelse på denne kan kun skje via usb-harddisker (fire porter, samt mulighet for hub). HP leverer imidlertid fortsatt den "gamle typen", som vi har testet, med Celeron-prosessor og plass til opptil fire harddisker, hvor prisen i USA på HP sine egne websider starter på 550 dollar. Hva disse nå vil koste i Norge vet vi ikke, men ser vi det opp i mot Acer koster deres modell med to 750 gigabyte-harddisker cirka 4 000 kroner. Også Acers modell er basert på Intel Atom-prosessor og kan utvides til fire interne harddisker, samt eksterne.

I tillegg til grunnfunksjonaliteten i Windows Home Server har HP implementert flere tillegg. Blant annet støtter deres modeller nå også sikkerhetskopiering av Mac-er via Apples Time Machine-programvare.

LES OGSÅ: TEST: Qnap TS-439 Pro - Atom-drevet nettlagring