- Windows Phone vil slå iOS – i 2015

- Windows Phone vil slå iOS – i 2015

Microsofts mobilplattform vil være større enn Apples om fire år, hevder kjent analysebyrå.

Dette spår analysefirmaet IDC. Ifølge prognosene deres vil Microsofts Phone-plattform være den nest største på smarttelefon-markedet i 2015, med Apple dyttet ned til tredjeplassen. Android vil være på topp.

Bakgrunnen for de nye prognosene er Nokias kunngjøring om å svitsje fra sitt eget Symbian-operativsystem til Windows Phone 7, melder britiske Macworld .

– Frem til lanseringen av Windows Phone 7 i fjor tapte Microsoft stadig markedsandeler, mens andre smarttelefon-operativsystemer ga sine brukere stadig nye og mer interessante opplevelser ved bruken av sine enheter, sier senioranalytiker Ramon Llamas i IDCs avdeling for mobilteknologi og mobiltrender.

Sterk allianse

IDC mener at den nye alliansen forener det beste i Microsofts mobilplattform og Nokias maskinvareteknologi.

– Vi regner med at de første enhetene som blir resultat av denne alliansen, kommer på markedet i 2012. I 2015 forventer vi at Windows Phone vil være mobil-OS nummer to på markedet, etter Android, sier Llamas.

Prognosene for 2015 tilsier at Android vil ha en markedsandel på 45,5 prosent av smarttelefonmarkedet, noe som fortsatt vil være dobbelt så høy andel som Windows Phone forventes å ha, på 20,9 prosent.

2010 representerte startskuddet for produsentene som valgte Android som grunnlaget for sin mobilsatsing, mener IDC. I 2011 vil vi oppleve signingsferden til Android når disse produsentene når frem til stadig flere kundegrupper med sitt stadig større og bredere utvalg av Android-enheter. Ikke minst vil mange førstegangskjøpere av smarttelefoner velge Android, spår IDC.

iOS på tredjeplass

I 2015 vil Apple iOS, operativsystemet som blant annet brukes i iPhone, altså være på tredjeplass. Ifølge IDCs prognose vil iOS da ha en markedsandel på 15,3 prosent. Dette utgjør en svak nedgang fra i dag, da iOS har 15,7 prosent markedsandel, ifølge IDC.

Nettbrett som iPad er for ordens skyld ikke med i smarttelefon-prognosene. Apple hevder å ha 90 prosent av dette markedet med sin iPad.

BlackBerry fra produsenten RIM vil ha 13,7 prosent markedsandel på smarttelefon-markedet, ifølge IDC.

Symbian vil falle til beskjedne 0,2 prosent i 2015, spår IDC. Andre plattformer vil dele de resterende 4,6 prosent.

Ifølge IDC vil det bli levert mer enn 450 millioner smarttelefoner i 2011 på verdensbasis. I fjor var tallet 303,4 millioner.

Les om: