Windows Server 2008 lansert

Windows Server 2008 lansert

Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008 ble lansert i går kveld. Microsft arrangerer stor norsk fest på torsdag 6. mars.

Microsoft lanserte i går kveld norsk tid Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008. Det er fire hovedfokusområder for lanseringen: Sikkerhet, web, virtualisering og bedre Business Intelligence (BI).

I forbindelse med lanseringen holder Microsoft de neste dagene kickoff-arrangementer over hele verden som skal samle kunder og partnere.

Det norske "Heroes happens here"-arrangementet finner sted på Fabrikken på Grünerløkka torsdag 6. mars. Klokken 18.30 braker det løs med rød løper, sceneshow og kjendiser. Prisene som skal deles ut er Årets Geek, Beste IT-tekniker, Beste hjemmebygde PC , Råeste hjemmenettverk, MSDN Guru, Beste DBA, Beste serverrom, Beste kursinstruktør, Problemløseren, Årets kollega og  Årets cutting-edge bedrift.

Solveig Kloppen og Helen Vikstvedt fra Hjelpekorpset stiller som konferansierer, og flere kjente artister, blant andre Madcon, Lene Alexandra og Eirik og Kriss skal opptre under showet, som har 1400 deltakere på gjestelisten. Les mer om arrangementet her.

Her er pressemeldingen, som Microsoft sendte ut kl.18 onsdag kveld:

PRESSEMELDING

Oslo/Los Angeles, 27.februar: Microsoft lanserer i dag neste generasjons infrastruktur og applikasjonsplattformer gjennom Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008. Fokuset er på sikkerhet, web, virtualisering og bedre Business Intelligence (BI).

Med over 225 arrangementer - som samler mer enn 4000 kunder og partnere verden rundt - sparker Microsoft i dag i gang salget av sine tre nye enterprise-løsninger. Temaet er ”Heroes Happens Here” og fokuserer på arbeidsdagen til IT-ansatte, utviklere og partnere og deres arbeid for å utvikle løsninger og nyskapende applikasjoner som optimaliserer global industri og handelsvirksomhet.

– Profesjonelle IT-ansatte og utviklere forteller at de bruker for mange ressurser på å håndtere eksisterende systemer og for liten tid på å skape nye løsninger som gir strategiske fordeler. Tilbakemeldingene på produktene vi lanserer i dag, er at de utgjør den sikreste enterprise-plattformen vi noensinne har levert, og at de vil forenkle hverdagen og dermed gi muligheten til å drive mer nyskapende arbeid. I Norge ser vi allerede at bedrifter endrer sine planer for raskere å kunne ta i bruk Windows Server 2008, sier Nina Sundberg, direktør server & tools Microsoft Norge.

Store kostnadsreduksjoner
Ifølge konsulentselskapet Capgemini gir det nye operativsystemet i Windows Server 2008 økt verdi til IT-operasjoner gjennom forbedret administrasjon, sikkerhet og stabilitet. I gjennomsnitt ble implementeringstiden redusert med opp til 60 prosent og kostnadene redusert med opp til 650 000 kroner i året. Kostnadsreduksjonene kom som en følge av flere ting, deriblant 91 prosent mindre nedetid.

Flere brukere av Windows Server 2008, SQL Server 2008 og Visual Studio 2008 har allerede sett fordelene av dette. Det som fremheves er økt stabilitet, ytelse og kontroll, samt økt sikkerhet.

Gode partnermuligheter
Microsoft har jobbet med over 1000 industripartnere for å planlegge, bygge, teste og utvikle løsninger ved at de har tilbudt tilgang til kode, trening og testing samt sertifiseringsstøtte. Hundrevis av uavhengige programvareleverandører har vist sin støtte ved å levere forretningsapplikasjoner til industri innen blant annet detaljhandel, regnskap, handel, finans og helse. Mer enn 40 selskap og over 80 partnere annonserer i dag at de deltar i lanseringen verden rundt. Blant disse er AMD, CA, Cisco Systems Inc., Citrix Systems Inc., Dell Inc., Fujitsu, Hitachi, HP, Intel Corporation, Quest Software Inc., SAP AG og Unisys Corp.

- Det er bekreftet at 117 norske applikasjoner vil støtte Windows Server 2008 i løpet av de neste 2 måneder. Dette viser bredden og styrken i norsk programvareindustri knyttet til Microsoft-plattformen, sier Sundberg.

Pris og tilgjengelighet
Windows Server 2008, inkludert betaversjonen av Hyper-V virtualiseringsteknologi og Visual Studio 2008, er tilgjengelige i dag. En forhåndsvisning av SQL Server 2008 er også tilgjengelig nå. Den endelige versjonen vil være klar i løpet av tredje kvartal 2008. Senere i år vil Microsoft lansere Windows Essential Server Solution Family for små- og mellomstore bedrifter - bygget på Windows Server 2008. Windows HPC Server 2008 vil bli tilgjenglig i andre halvdel av 2008. Windows Storage Server 2008 vil være tilgjengelig mot slutten av året.

Les om: