Windows-tipset: Kopier bare teksten

Windows-tipset: Kopier bare teksten

Irriterer du deg over at formateringen følger med når du kopierer og limer inn tekst fra for eksempel en nettside og inn i applikasjoner som for eksempel Word eller Outlook?

Bevaring av tekstformatering var faktisk en ny funksjon da det ble lansert i Windows XP.

Med tanke på hvor mye klipping og liming som brukes (ifølge litteraturen, den mest brukte funksjonen i et operativsystem), tar ikke det lang tid før de første symptomene på irritasjonen er et faktum.

Et kjent og populært triks blant mange har vært å kopiere tekst inn i Windows Notatblokk først, før man har kopiert teksten på nytt fra Notatblokk og inn i programmet man opprinnelig hadde tenkt til å lime inn teksten.

For mange er dette en løsning som man kan leve med, men jobber man med tekst eller nettsider, skjønner man at dette ikke er en varig løsning. Løsningen er i stedet å laste ned et program som Pure Text.

Gratis

Takket være dette meget kompakte, men likevel nyttige programmet kan man klippe og lime inn så mye tekst man orker, uten å bekymre seg for at formatteringen følger med. Dette hendige gratisverktøyet er på bare 28 kB.

Man trenger ikke en gang å installere programmet for å bruke det. Alt man trenger å gjøre, er å pakke filen ut av det komprimerte arkivet og dobbeltklikke på det. Når programmet starter, vil det automatisk legge seg i oppgavelinjen. Rører man ikke programmet, må man trykke på programmets ikon fra oppgavelinjen for å fjerne formattering.

Ønsker man aldri å bevare tekstformattering, kan man programmere en hurtigtast knyttet til denne operasjonen. For å gjøre dette, høyreklikker man på programmets ikon og trykker på valget som heter Options. Herfra kan man programmere hvilke hurtigtastkombinasjon man ønsker å bruke.

Samtlige tastekombinasjoner kan benyttes med unntak av + , naturligvis. Hvis man nøyer seg med + + som hurtigtast, kan man fjerne formatteringen ved å trykke på denne tastekombinasjonen, før man limer inn teksten.

En liten bjelle spilles hver gang man trykker på hurtigtasten som fjerner tekstformattering. Dette for å signalisere at formatteringen er blitt fjernet. Lyden kan selvfølgelig skrus av. Videre kan programmet stilles inn til å starte automatisk ved oppstart.

Vår erfaring med Pure Text har så langt vært kun positive. Programmet er så kompakt og usynlig at vi merker ikke at det er der. Det tar overraskende kort tid før hurtigtasten for å fjerne sitter i fingrene. Det er lenge siden vi startet Notatblokk nå. Anbefales.

Pure Text 2.0
Pris: Gratis
Internett: stevemiller.net/PureText

Les om: