Wlan-programmer fjernes fra App Store

Wlan-programmer fjernes fra App Store

Enda flere iPhone-programmer fjernes. Denne gangen forsvinner programmer som finner trådløse nettverk.

Apple fortsetter opprenskningen på App Store. Cult of Mac rapporterer at Apple de seneste dagene har fjernet en rekke programmer som leter etter trådløse nettverk (såkalte wifi-stumblers).

En wifi-stumbler er et program som skanner etter trådløse nettverk og sjekker hvilke som er åpne og gratis å bruke. Kjekt hvis du er ute på tur og trenger å sjekke internett med din iPhone eller MacBook, eller hvis du har en iPod touch som ikke kan kobles opp mot 3G-nettverket.

Blant de programmene som har forsvunnet, er WiFi-Where, WiFiFoFum, yFy Network Finder, Wifi Get, WiFi Get Plus, eWiFi, WiFi Analyzer og WiFiTrak, skriver Macworld.se.

Bryter med retningslinjene

Beskjeden utviklerne fikk fra Apple var at programmene bruker "private rammeverk for å finne informasjon om trådløse nettverk", noe som strider mot reglene på App Store.

Det finnes fortsatt noen wifi-programmer igjen på App Store, blant annet Wi-Fi finder. Ifølge Cult of Mac fungerer imidlertid ikke dette programmet på samme måte, den bruker den innebygde GPS-en i iPhone, mens de som er fjernet bruker den innebygde 802.11n-funksjonaliteten.

Hvis du har en jailbreaket iPhone finnes det visstnok flere alternativer. Utvikleren bak WiFi-Where annonserer dessuten at de snart kommer til å gjøre sitt program tilgjengelig via Cydia (et jailbreak-verktøy).

Har du allerede installert et av de nå fjernede programmene, kan du ta det helt med ro, de vil fortsatt kunne brukes. Oppdateringer vil imidlertid ikke komme og når det slippes nye versjoner av iPhone OS er det fullt mulig at programmet slutter å fungere.

Les om:

Komponenter