X-Fi-lydkort fra MSI

X-Fi-lydkort fra MSI

MSI satser på lydprodukter, og lanserer blant annet lydkort basert på teknologi fra Creative.

MSI har i sin nye SyrenSound-serie av produkter lansert lydkort, hodetelefoner og høyttalere. Det mest interessante blir her lydkortet, MSI SyrenSound X-Fi, som er basert på CA0110 X-Fi-lydprosessoren fra Creative. Dette er riktignok den enkleste løsningen i Creatives X-Fi-serie, men det er støtte for blant annet teknologiene EAX Advanced HD 4.0 og X-Fi CMSS-3D. EAX benyttes i mange spill for å gi mer naturtroe lydeffekter og blanding av lydeffekter slik at man for eksempel ved overgang fra et rom til et annet med forskjellige lydeffekter i et spill ikke får like brå overganger.

Fra før har vi sett denne løsningen bli levert sammen med enkelte hovedkort fra MSI.

Lydkortet er for PCI Express og det er støtte for opptil 7.1-kanals sourroundlyd. Signal-til-støy-forholdet er oppgitt til 104dB og det er støtte for både 24-bit/96 kHz avspilling og opptak. I tillegg til analoge utganger for opptil 7.1-lyd har man optisk digital utgang og kombinert linjeinngang/mikrofoninngang.

Vi har ikke fått oppgitt noen pris på lydkortet, men vil tro at det skal kunne være litt rimeligere enn Creatives eget Xtreme Audio X-Fi PCI Express-kort, som koster ned mot 500 kroner inklusive mva.

Mer informasjon: www.msi.eu