X48 fra Intel

X48 fra Intel

Intel lanserer sitt første egenproduserte hovedkort basert på brikkesettet X48.

Det nye hovedkortet, DX48BT2, er i hovedsak beregnet på entusiastmarkedet, og har blant annet støtte for Crossfire og ddr3-minne.

Gjennom to PCI Express x16-spor støttes Crossfire, som lar deg bruke to ATI-grafikkort for ekstra ytelse i 3D-applikasjoner og spill. Hovedkortet støtter også opp til åtte gigabyte ddr3-minne via fire minnespor.

Ellers finner vi en rekke ting som har blitt relativt standard de siste årene, som gigabit nettverk, støtte for 7.1-kanalers surround, en rekke usb-porter og firewire.

De fleste som har bygd datamaskiner med hovedkort i denne klassen de siste årene vil nok få seg en liten overraskelse. Intel har nemlig valgt å droppe de mest ekstreme kjøleløsningene på DX48BT2. Selskapet sløyfer varmerør og vifter til fordel for vanlige kjøleribber, noe som lover godt for alle som vil ha en så stillegående pc som mulig. Ifølge Intel utvikler hovedkortet, selv under overklokking, så pass lite varme at det rett og slett ikke er behov for kraftigere kjøling.

Med sine relativt friske spesifikasjoner går hovedkortet rett inn i Intels Extreme Series. Pris og lanseringsdato er enn så lenge ikke fastsatt, men vi tør gjette at kortet plasserer seg i det øvre prissjiktet.

Les mer hos Intel

Les om: