Xbox One lansert i Kina

Xbox One lansert i Kina

Første utenlandske spillkonsoll til salgs i landet på 14 år.

Den kinesiske regjeringen har forbudt salg av utenlandske spillkonsoller i Kina de siste 14 årene.

Nå lanseres Microsofts nye spillkonsoll Xbox One, og selges fra 4.000 lokasjoner i 37 byer. Spillkonsollet distribueres i samarbeid med kinesiske Bestv, et datterselskap av Shanghai Media Group, ifølge Forbes.

Prisen ligger på omlag 4.500 kroner for versjonen med Kinect, 3.800 kroner uten. Dette er ganske mye penger for de fleste i landet, men så vidt innenfor hva den voksende middelklassen kan bruke på lek og moro.

Analytiker Nick Ning ved 86Research Ltd. i Shanghai, sier til Forbes at han mener det kan være vanskelig å hevde seg med konsoll på det voksende spill-markedet i Kina. Han regner med at konsoller bare vil stå for rundt fem prosent av markedet, mens mobilplattformene vil ta den største delen av kaka.

En annen årsak er at selv om selve spillkonsollen blir å få kjøpt, er det fortsatt mye innhold som ikke vil slippe igjennom sensuren, eksempelvis storspill som Destiny og Call of Duty: Advanced Warfare.

- Selv om folk kjøper konsollen, så må spillene også slippe igjennom sensuren, sier Ning.

Konkurrenten Sony planlegger også å lansere sin PS4 på en ukjent dato, og Nintendo planlegger lansering av en helt ny spillkonsoll, spesielt utviklet for det kinesiske markedet.

Les om:

Komponenter