Xeon firedobler ytelsen

Xeon firedobler ytelsen

Intel har lansert markedets første firekjerners prosessor for servere med flere prosessorer, Xeon 7300.

Prosessorserien Quad-Core Xeon® 7300 (kodenavn Tigerton) omfatter seks ulike prosessormodeller. Ifølge Intel kan den gi dobbelt så sterk yteevne og tre ganger så sterk yteevne per watt som forrige generasjon av tokjerne-prosessorer.

- Vi har firedoblet yteevnen fra 2005 til 2007, sier Richard George, produktdirektør i Intel UK, til Computerworld.

Prosessorene bidrar til å sikre at det er nok regnekraft og yteevne til å tåle uforutsette belastingstopper, samtidig som det skal bli mulig å håndtere større arbeidsmengder. Quad-Core Xeon 7300-serien inkluderer en modell med klokkefrekvens på opptil 2,93 gigahertz.

I versjonen på 1,86 gigahertz er strømforbruket på cirka 50 watt, tilsvarende 12,5 watt per kjerne.

Mer virtuelt

Kretskortet Intel 7300 sammen med Quad-Core Xeon 7300-serien innebærer en firedobling av minnekapasiteten i forhold til tidligere Intel-plattformer. Plattformen er rettet særlig mot serverkonsolidering og -virtualisering.

- Minnekapasiteten, som gir helt nye muligheter. Med opptil 256 GB minne, eller 34 GB per sekund, gir langt større kapasitet for virtualisering, sier George.

Drøyt femti produsenter vil framover lansere maskiner som baserer seg på Quad-Core Xeon 7300-serien, blant dem Dell, Fujitsu-Siemens, HP, IBM og Sun, som allerede har lansert sitt første system med den nye Intel-plattformen.

Microsoft, SAP, Oracle, VMware og Novell er blant aktørene som vil støtte opp om 7300-serien med programvare- og virtualiseringsløsninger.

Les om:

Komponenter