Xeon med åtte kjerner på vei

Xeon med åtte kjerner på vei

Mye tyder på at Intel vil snakke om sin første åttekjerneprosessor på en konferanse neste måned.

Det er under Solid-State Circuits-konferansen i San Francisco neste måned det er ventet at Intel vil snakke om sin kommende Xeon-prosessor med hele åtte kjerner. Om så er tilfelle er det snakk om selskapets første prosessor med så mange kjerner.

Enn så lenge har det kommet lite informasjon om Xeon-prosessoren som er ventet å bli avslørt 9. februar. Det er i programmet til konferansen det avsløres at Intel vil snakke om en Xeon-prosessor med åtte kjerner basert på 45nm-teknologi.

Intel har enn så lenge ikke ønsket å uttale seg om nøyaktig hva de skal snakke om under presentasjonen i februar.

- Vi skal holde 16 presentasjoner i løpet av messen, men vil ikke kommentere ytterligere, sier Nick Jacobs i Intel til IDGs nyhetstjeneste.

Med tanke på tidspunktet for presentasjonen er det mye som tyder på at åttekjerneren det er snakk om er Nehalem EP, en kommende prosessor som er utviklet med tanke på bruk i kombinasjon med hovedkort med plass til to prosessorer, ment for tjenere og avanserte arbeidsstasjoner. Dette er et segment som er klar for en oppgradering. Det er ventet at Nehalem EP vil være klar for salg i før sommeren.

I likhet med andre Nehalem-prosessorer vil EP utstyres med en integrert minnekontroller og benytte seg av Intels Quick Path Interconnect (PQI). Dette skal sikre bedre dataflyt mellom prosessorene og andre komponenter i datamaskinen, og i neste rekke gi bedre ytelse.

Les om:

Komponenter