Yr blir som ny med innspill fra deg

Yr blir som ny med innspill fra deg

Idemyldring om det vi bryr oss mest om - været.

- Det har vore mykje ver, sier de på værmeldingen.

Er det mer vær noen dager enn andre? Det høres banalt ut, men på sett og vis er det nettopp det NRK nå spør seg når de skal børste støvet av yr-nettsidene.

Per idag finnes det en egen app for værmeldingen fra yr.no, i tillegg til nedskalerte mobilsider og den ordinære, fullverdige nettsiden. Lenge var appen den foretrukne løsningen for mange, men det viser seg at mobilsidene på m.yr.no har stigende besøkstall.

Dette blåste altså liv i prosjektet med å pusse opp yrs nettsider til å bli responsive. Og samtidig benytter man seg av anledningen til å re-designe ikonografien og grafikken generelt.

Det skal bli slutt på vindpiler med en eller flere haker som mange ikke forstår seg på, og tydeligvis ser man seg om etter en grafisk erstatning for nedbørsmengder også. Værnerdene blant oss vil nok savne rå-dataene, som man kan håpe blir tilgjengelig i tillegg til historikken og normalene som det vil bli lagt opp til.

Men mange vil nok sette pris på en mer kommunikativ, grafisk formidling av været vi har i vente. Og symbolene skal blir tilpasset lokale forhold, siden man ser for seg at konsekvensene av vindkast med storm styrke får større følger i innlandet enn i kyststrøk.

Prosjektet tar til i løpet av 2014, men allerede idag kan du gi din tilbakemelding via NRK beta-nettsidene. Så kommentér i vei med meta-værprat her .

Via nrk beta

Les om:

Komponenter