Zepto går konkurs

Zepto går konkurs

Den danske pc- og skjermprodusenten har slitt i lang tid og nå har investorene sagt stopp.

Hovedinvestor Karsten Ree vil ikke lenger holde liv i Zepto skriver danske CRN. Dermed er konkurs eneste utvei for produsenten som det siste året har slåss fra skanse til skanse med dårlig omsetning og kraftig underskudd.

For en uke siden nedjusterte Zepto omsetningsforventningene til beskjedne 55 millioner danske kroner. Opprinnelig var forventet omsetning i 2009 satt til 168 millioner kroner. Resultatet så ut til å havne på minus 28 millioner danske kroner.

Her i Norge hadde Netshop tidligere distribusjon av Zeptos pc-er. Danskene kjøpte tilbake rettighetene før fjoråret og et eget norsk selskap tok over aktivitene som ble styrt fra Danmark. I fjor omsatte selskapet for 2,9 millioner kroner og hadde et underskudd på 427 000 kroner.

Selv om godkjent regnskap ble levert inn i juli i år, er det liten aktivitet i det norske selskapet. De oppførte styremedlemmene Tom Vedvik og Morten Kjærsgaard har trukket seg ut. Daglig leder og den danske styreformannen Lasse Frost, sluttet i midten av august og selskapets norske telefonnummer eksisterer ikke lenger.

Les om: