Bransjens beste selgere

Bransjens beste selgere

CHANNELWORLD: Årets selger er Ragnar Andre Frøland fra NDS, Solør EDB er Årets forhandler og Østereng & Benestad er Årets businesspartner.

Bransjetreffet Channelworld gikk av stabelen i Oslo den 22. april. Etter at arrangementets faglige del var over og mat og drikke inntatt, var det tid for en av dagens viktigste poster – utdelingen av årets forhandlerpriser.

Det har vært fritt frem for å nominere kandidater via Channelworlds nettsider eller direkte til IT-Bransjen. Distributørere og produsenter har vært spesielt oppfordret til å bidra med gode kandidater.

Årets selger: Ragnar Andre Frøland, NDS

Årets selger er Channelworlds viktigste pris. Denne prisen går til en selger som har gjort en innsats både i forhold til resultatoppnåelse, kundetilfredshet, kreativitet, og evne til å selge avanserte eller produkter eller løsninger.

Her var det Ragnar Andre Frøland fra Norsk Data Senter som gikk av med seieren, i skarp konkurranse med Lars Yngvar Tømmerholt i Skill Østfold og Øyvind Sørby i Euronics/Slevik Elektriske

- Vinneren nyter stor tillit hos kundene, skaper gode resultater og yter service langt utover normen. Han selger avanserte produkter på en måte som folk forstår, og har gjort en meget god innsats over mange år selv om han fortsatt er ung, het det i juryens begrunnelse.

Premien til årest selger var et reisegavekort på 3 000 kroner og en HTC smartelefon fra 20:20 Mobile Nordic.

Årets forhandler: Solør EDB

Før selgervinneren ble kåret var det utdeling av pris til Årets forhandler. Denne prisen skal gå til en forhandler som gjort en fremragende innsats overfor konsumentmarkedet eller som har greid å kombinere godt bedriftssalg med godt konsumentsalg.

De nominerte var Binders-kjeden, Solør EDB og netthandelen Yaha, og til sist var det Solør EDB som trakk det lengste strået.

Selskapet hadde en vekst på 25 prosent i første kvartal, og juryen begrunnet valget med at Solør EDB er en klassisk aktør med servicefokus og tjener penger til tross for tøffere tider og store kjedebutikker i lokalmiljøet. Solør EDB har skjønt at når man yter det lille ekstra kan man også ta det lille ekstra og fortsatt ha en fornøyd kunde.

Årets businesspartner: Østereng & Benestad

Først ut under kåringen på Channelworld var prisen til Årets businesspartner. Denne prisen skal gå til en forhandler eller systemintegratør som har gjort en utmerket innsats overfor sluttkunder i bedriftsmarkedet.

De nominerte var Østereng & Benestad, Intelecom og Økonomibistand. Vinneren ble Østereng & Benestad, som juryen kalte et eksempel til etterfølgelse. Forhandleren har de siste årene utmerket seg med å hanke i land store kontrakter, selv om de har hatt konkurranse fra langt større konkurrenter. De utmerker seg med personlig service opp mot sluttkunder, og stiller krav mot både produsenter og distributører, dog på en fair måte.

De er også kjent for sin renhårige måte å gjøre forretninger på. Deres innstilling til hvordan man forholder seg til partnere i hele salgsprosessen er et eksempel til etterfølgelse for flere.

Ifølge juryen utmerker Østereng & Benestad seg med personlig service, evne til å stille krav til både produsenter og distributører, og en renhårig måte å gjøre forretninger på.