Full sving på ITIL-fest

Full sving på ITIL-fest

Det svinger når ITSMF kliner til med ITIL-konferanse på Gardermoen utenfor Oslo.

Den norske bransjen av kunnskapsnettverket ITSMF arrangerer sin ITIL-konferanse på Clarion Hotell på Gardermoen utenfor Oslo. Årets arrangement er det 12. i rekken, og over 650 it-profesjonelle er på plass for to og en halv dag med faglig påfyll, kunnskapsutveksling, prisutdeling og sosialt samvær.

- Antall deltakere øker hvert år, og det er en base av folk som kommer igjen hvert år. Noen bruker til og med konferansen for teambuilding i stedet for å arrangere selv, for her får du hele pakka, sier Signe-Marie Hernes Bjerke, styreleder i ITSMF.

Bjerke og kollega Anne Kristine Næss, som er konferanseansvarlig, har nettopp fullført den første delen av dagens program. Konferansen begynte egentlig kvelden før, med noen workshops, foredrag og hygge som oppvarming.

Men det er i dag det virkelig begynner å svinge.

Fortell mer, 'a

Årets tagline, «ITIL - Tell me more, tell me more», er hentet fra refrenget til en av de mest kjente låtene i musikalen «Grease» som finner sted i 50-tallets USA. Hele arangementet har dessuten 50-talls tema som en rød trød gjennom hele konferansen. Overalt finner man 50-talls effekter, og rocka greasemusikk fyller lokalene før foredragene. Konsulentselskapet Steria, den ene av de to gullpartnerne for konferansen, stiller til og med opp med tidsriktige klær, frisyrer og til og med en snerten sportsbil. Den andre gullpartneren i år er Syscom.

- Vi setter vår eget preg på konferansen med musikktema og en masse effekter, forteller Næss.

- Musikken går igjennom alt, og det er en utrolig god og spennende effekt, legger Bjerke til.

Det er ingen tvil om at ildsjelene i ITSMF har båe lagt mye arbeid i arrangementet og at de i tillegg har hatt det skikkelig gøy i prosessen. I det hele er stemningen på ITSMF-konferansen tydelig leken, og det virker som det kanskje er mer lov å både hygge seg og dele kunnskap på en gang enn det som er vanlig på slike konferansen.

Faktisk har den norske konferansen ry på seg for å være en av de aller beste i verden (ITSMF er et internasjonalt nettverk i 54 land), og i år er det deltakere fra ITSMF over hele verden. Noen kommer for å få tips til å arangere sin egen ITIL-konferanse, andre fordi ITSMF i hjemlandet ikke arrangerer slik gjev konferanse.

Mye å hente, mye å lære

Selv om stilen er både leken og uformell, så er det tydelig at det ITSMF har tatt forbredelsene alvorlig. Etter en svært solid og spennende keynote levert av Bjerke (som til og med hadde stikkordene sine nedskrevet på gamle hullkort), presenterer amerikaneren Gene Kim en imponerende innsiktsrik lessons learned-sesjon.

Næss forteller at ITSMF planlegger foredragene godt, og kvalitetssjekker alle foredragsholderne lang tid i forveien.

- Konferansegruppa setter i gang allerede i april etter konferansen, og reiser ut på jakt etter foredrag. Det er noe for alle.

Drøyt en og en halv time ut i konferansens første dag, og like før det er tid for lunsj, suser dagens overraskelse - motivator og foredragsholder Henrik Aaser - inn på scenen. Han treffer svært godt med humor og en meget spesiell og gjennomført hyperenergisk og stil, og får raskt energien blant publikum til å skyte rett i taket .

En svært god begynnelse på det som lover å bli en svært solid konferanse, med andre ord.

Premie og galla

Den årlige ITSMF-konferansen handler ikke bare om ITIL og digitale løsninger, men også sosialt samvær. I kveld, da alle foredrag er over for dagen, er det gallamiddag. Her skal det bli musikk, underholdning, god mat og prisutdeling for årets ITSM-initiativ og årets ildsjel.

Så følger en natt med dans, mingling og midnattkonsert før konferansens andre dag. Og deretter blir det et helt år til neste gang.

Konferanser Og Messer