Microsofts siste keynote

Microsofts siste keynote

Steve Ballmer holdt selskapets siste keynote på CES, og snakket om Kinect for pc, Windows 8 og Windows Phone.

Det var ikke mye nytt Ballmer kunne friste med under det som var Microsofts siste keynote på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i går.

Selskapet har holdt keynote på CES i 15 av de siste 18 årene, og den første ble holdt av Bill Gates i 1995.

Les saken: Microsoft trekker seg fra CES

Mange hadde forøvrig ventet å se Bill Gates på scenen sammen med Ballmer i år, men de ble dessverre skuffet. It-ikonet glimret med sitt fravær.

I stedet åpnet keynoten med en video av noen av Ballmer og Gates' mer minneverdige øyeblikk i løpet av årene.

Rekkeklikk i bilde erstatter passord

Ballmer brukte keynoten til å annonsere at Nokias Lumia 800 Windows Phone legges ut for salg i USA i løpet at de neste par månedene. Han la til at telefonen kommer til å selges ulåst, og er ikke låst til en mobilleverandør.

Tidligere på dagen hadde Ballmer tatt scenen på med AT&T for å annonsere Nokias første Windows smartmobil, Nokia Lumia 900.

Han brukte også mye av keynoten på å demonstrere Windows 8 og det nye Metro-grensesnittet sammen med Tami Reller, markedssjef for Windows 8.

Hun demonstrerte HTML-kapabilitet i Internet Explorer 9, og en funksjon i Windows 8 som lar brukere logge på ved å klikke på områder i et bilde i en bestemt rekkefølge, i stedet for å bruke passord.

Reller kunne fortelle at Microsoft vil slippe Windows 8 beta sent i februar. Samtidig åpner Windows Store med et utvalg gratisapplikasjoner.

- Etter hvert vil virksomheter kunne distribuere egne applikasjoner til sine ansatte gjennom Windows Store, sa Reller.

Kinect på Windows 1. februar

Kanskje den mest spennende nyheten Ballmer kunne komme med, er at Microsoft Kinect kommer til Windows 1. februar i år. Den kan faktisk forhåndsbestilles på Amazon, og koster i underkant av 1,500 kroner.

Kinect er en bevegelsessensor til spillkonsollet Xbox hvor spilleren styrer videospillet med bevegelser i stedet for å bruke håndholdt kontroller. Det er solgt rundt 18 millioner enheter på verdensbasis.

Nå kommer teknologien endelig til pc, og Ballmer kunne fortelle at Microsoft jobber med rundt 200 virksomheter for å utvikle applikasjoner for Kinect på pc.

Bruken er ikke begrenset til spill, men Ballmer utdypet ikke stort, utover en kort demonstrasjonsvideo som blant annet viste brukere spille musikkinstrumenter, styre roboter og trene med Kinect for pc.

- Akkurat som Kinect revolusjonerte gaming kommer den til å revolusjonere andre industrier, som underholdning, helse og mer, sa Ballmer.

For å understreke poenget demonstrerte han hvordan Kinect leverer interaktivte tv-programmer til Xbox. Microsoft har nemlig gjort en avtale med Sesame Street (amerikanske Sesam Stasjon), og demonstrerte hvordan barn kan bruke Kinect til å delta aktivt i det populære tv-programmet.

Microsoft vender tilbake?

Med denne siste demonstrasjonen var det slutt på Microsofts lange tilstedeværelse på CES. Selskapet har tross alt besluttet at dette skulle være deres siste CES-messe.

I stedet vil Microsoft satse på nett og sosiale medier for å vise frem produktene sine, og de har foreløpig ingen planer om å komme tilbake til neste år.

CES-sjefen Gary Shapiro tror likevel Microsoft vil komme tilbake til messen.

- Jeg blir sjokkert dersom ingen Microsoft-sjef stiller på scenen igjen i løpet av de neste par årene, da Shapiro da han introduserte Ballmer for keynoten.

Men til neste år må han nok finne noen andre til å starte showet.

Konferanser Og Messer