Slik var Evryt(h)ing

Slik var Evryt(h)ing

Etter en kortvarig midtlivskrise i år, blir navnet på selve 30-årsdagen i 2013 atter It-Tinget.

TØNSBERG: EDB Ergogroup, eller Evry, som de nå heter, har tradisjonelt arrangert It-Tinget i Tønsberg, men i år har de kalt det Insight. Det er bare det at alle fortsatt kaller Insight for It-Tinget, likesom enkelte fortsatt kaller Evry for EDB Ergogroup. Administrerende direktør Terje Mjøs setter herved ned foten og varsler kuvending.

- Vi har i år også satset på program rundt Business Insight, altså anvendelse av faget, også har nok kreativiteten blitt litt stor, sier Mjøs når Computerworld spør om hva som egentlig skjer med It-Tinget, Insight og Evry-thing else.

- Jeg kan love, at når vi fyller 30, neste år, da skal det igjen hete It-Tinget. Det har liksom satt seg. Litt sånn som Stortinget som har hett Stortinget i all tid, fortsetter han.

- Oi, det blir vel ikke noe stor sak ut av dette her?, spør han.

- Jo, når du sier det sånn, må det jo nesten bli det, svarer Computerworld med selvfølgelighet.

Liker "Tøns"

It-Tinget, eller Insight som det altså for første og siste gang heter, har altså gått av stabelen i 29 år. Tradisjonelt var det Ergogroup som var bak kundearrangementet, men så kjøpte både EDB og Ergogroup ørtenørtiøtte selskaper og fusjonerte som EDB Ergogroup, før de altså ble til Evry og begynte å kalle det Insight, og besluttet å aldri kalle det Insight igjen.

Det er ingen planer om å flytte arrangementet bort fra Vestfold-byen, selv om de rundt 500 deltakerne har sprengt byens hotellkapasitet til den grad at de må bo fordelt over flere hotell-konkurrenter;

- Disse to dagene fyller vi opp hele Tønsberg, sier Mjøs;

og selv om Evry om noen år flytter til Fornebu, som ligger praktisk nærme Fornebu Arena. Nei, det er et poeng å ha folk samlet, påpeker Mjøs, i Tønsberg forekommer det ingen lekkasje av deltakere i samme grad som kunne tenkes skjedd.

Dritfornøyd med navn

Men selv om Insight-navnet ikke funket, har Evry-navnet satt seg, så der vil det ikke bli noen endring, og Mjøs vil heller ikke avsløre hvilke navn som lå på andre og tredjeplass da beslutningen om å hete Evry falt.

Nei, Evry klinger bra i ørene, påpeker han, og forteller at han under en forretningsreise til noen «venture capitalists» i Silicon Valley møtte stor begeistring for navnet Evry.

- Det var nesten som jeg kunne solgt det til dem, sier han.

Noe han også sa klart i fra om under sin hovedtale til allmenheten:

- Jeg tror jeg snakker for alle, når jeg sier at vi er dritfornøyd med navnet Evry.

Har data, trenger senter

Fra suksessfulle og mindre suksessfulle navn og over til andre it-ting: Terje har troa på framtida.

- Jeg tror ikke det blir noen finanskrise i Norge, sier han, selv om han legger til at it-bransjen likevel står overfor noen utfordringer.

I presselunsjen etter dagens første hovedforedragsrunde, presses han med spørsmål om datasenter. For eksempel Entra, som har vært en het potet. Evry trenger et datasenter. Dagens to sentre som brukes i bankøyemed ligger begge i Oslo-traktene, og dags dato tilsier reglene i banknæringen at bank-datasentre som jobber i tospann må ligger i en viss nærhet av hverandre.

- Entra-senterets usikkerhet gjorde oss også usikre, sier Mjøs.

- Men vi har et par andre navn på blokka, legger han til, uten å legge til navn.

Mjøs røper også at Evry kommer til å offshore mer fremover.

Erna på tinget

Tilbake til It-tinget, eller Insight som det enn så lenge heter, huser programmet rundt 30 foredrag. Deriblant Erna Solberg, «Norges muligens kommende statsminister», som Mjøs omtaler det.

- Jeg er ikke så politisk aktiv, bedyrer han etterpå under presselunsjen, når en vil vite om han vil ha Jern-Erna i stolen.

- Men jeg følger med på den utviklingen og hva som skjer, og tror det kan bli et interessant foredrag om behovet for it i det offentlige. Vi har jo tradisjonelt sett hatt med fornyingsministeren, som forhenværende Heidi Grande Røys og nåværende Rigmor Aasrud, men i år har vi altså Erna.

Foredrag rundt sosiale medier så han også frem til.

- Jeg er ikke så aktiv på Twitter, men har en konto på Facebook. Også er jeg aktiv på Linkedin, legger til folk og sånt. Men hvis hodejegere spør om å legge meg til setter jeg ned foten, sier Mjøs.