Vil lage nordisk Tech Ed

Vil lage nordisk Tech Ed

Ny konferanse vil fylle Spektrum med hjelp av Windows 8.

Formatet er som Javazone og NDC. Agendaen minner mer om Tech Ed. Neste år arrangeres Nettverksinfrastruktur-konferansen (NIC) for første gang.

- Det er som en nordisk versjon av Tech Ed. Grunnlaget er basert på samme foredragsholdere, det vil speakere som er tett på produksjonsteamene, om ikke i produksjonsteamene, sier Tor Ødegaard i Inmeta Crayon, mannen bak konferansen.

For de inviterer ikke salgsfolk til å snakke. Det skal være hi-tech.

- Ikke en eneste produkt-pusher skal få snakke. Dette er teknikere. NIC skal være «less slides, more hands-on».

Hårete mål

Blant store temaer er alt av kommende teknologi fra Microsoft, deriblant et stort fokus på Windows 8.

- Det blir største konferansen til da om Windows 8 på europeisk nivå, sier Ødegaard.

Ellers vil fokus være ting som server, virtualisering, nettskyen, system managment, utrulling og samordnet kommunikasjon (Lync).

I likhet med Javazone vil konferansen finne sted i Oslo Spektrum. De håper på å få inn 1500-2000 teknikere i det såkalte itpro-segmentet.

- Det er et hårete mål for å være første gang konferansen arrangeres. Men med tanke på hvor mange det er i denne bransjen – langt flere enn det er utviklere – opp mot 90.000, pluss at vi tar opp Windows 8, håper vi det går i orden.

Analognettverk

I motsetning til Javazone og NDC arrangeres konferansen på en fredag og en lørdag.

- Det dyreste for typiske konsulentbedrifter, er å ta ut folk fra fakturerbar tjeneste. Tilbakemeldingene på å velge fredag og lørdag er så langt gode fra dem som skal betale regninga.

Lørdagen avsluttes med en god, gammeldags it-fest, der Ralph Myers blant annet vil spille.

Ødegaard understreker også betydningen av den menneskelige nettverkingen.

- Det den første fellesarenaen for nordiske ansatte innen it-pro. Mange bedrifter sender folk til konferanser i USA og både her og der, men dette blir litt nærmere. I år arrangeres det i Oslo, neste år i Stockholm, så i København.

Tjener ikke i år

For planen er at det skal gjentas. I forhåndssalget, som har nådd et tresifret tall, er svenskene så langt overrepresentert. Ødegaard regner med at flere melder seg på når fristen nærmer seg.

- Det er ikke helt utypisk at det kommer en rekke påmeldinger mot fristen.

Så langt har de på plass 118 sesjoner i programmet, og har også fått med seg ti av Microsofts største partnere.

- Er dette et inntjeningsprosjekt?

- Vi går ut med et forholdsvis tøft prosjekt, tosifret på millionsiden. Vi vil bygge det opp over tid, og har ikke forventninger om å tjene penger i 2012.

Datoen er 13.-14. januar 2012.

Konferanser Og Messer