Kongelig domene-krangel

Kongelig domene-krangel

Det danske Kongehuset liker dårlig at kongelige domenenavn blir brukt av andre enn dem selv.
"Kongehusets medlemmer er varemerker med stor betydning for Danmark som ikke kan benyttes fritt". Dette slår Klagnævnet for domenenavn i Danmark fast i en avgjørelse som pålegger en mann å avgi sine rettigheter til seks domener med navn etter medlemmer av den danske kongefamilien.

Ifølge Computerworld i Danmark oppdaget Kongehuset domenene ved en tilfeldighet. Blant navnene som var registert var kronprinsfrederik.dk, prinsessemary.dk, prinshenrik.dk, prinsjoachim.dk, prinsessealexandra.dk og prinsfelix.dk

Mannen oppga senere at han hadde plukket ut domenene for å lage en hjemmeside med konge-stoff. Dette likte det danske Kongehuset dårlig, blant annet fordi navnene var svært like de offisielle hjemmesidene til den danske kongefamilen.

- Saken er et utrykk for at internett rommer mange muligheter for misbruk. I denne saken kunne folk tro at de kom inn på en hjemmeside med offisiell informasjon om Kongehuset, sier Advokat for Kongehuset, Jakob Plesner Mathiesen, til Computerworld Danmark

Mathisen opplyser at det har vært gjort flere forsøk på å komme til en minnelig ordning med mannen.

- Men det viste seg umulig. Derfor var vi nødt til å skride til handling for å unngå risikoen for at det skulle komme rettsstridig og kommersielt materiale på hjemmesidene, sier han.