http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="">

Projektorer, store skjermer og signage-produkter sto i fokus på den store ISE 2017-messen, som gikk av stabelen i Amsterdam i februar. NEC og Canon var blant produsentene som varslet projektorlanseringer, melder deres norske avdelinger.


Forkortelsen ISE står for Integrated Systems Europe, og messen arrangeres i år for 14. gang, fra 7. til 10. februar.


De mer enn 65.000 besøkende som var ventet, ønsker å sjekke ut de nyeste trendene innen audiovisuell kommunikasjon, som får en stadig mer sentral rolle i markedsføring, informasjonsvirksomhet og i bedriftens interne kommunikasjon.


Blant de 1.100 utstillerne var Canon og NEC, som begge nå har lansert nye projektorer myntet på bedriftsmarkedet.


NEC


NEC varsler fem oppdaterte LCD-projektorer for proffmarkedet. Nyhetene kommer i NECs PA-serie, som er porteføljen for de mest kravstore kundene.


De nye NEC-projektorene har forbedringer som bedre lysstyrke og kontrast, fargegjengivelse med økt dynamikkomfang (HDR), flere tilkoblingsmuligheter og økt levetid.


Alle projektorene er bygd på den nyeste versjonen av NECs Scaler Chip-bildeprosessor, som kan håndtere 4K-video med opptil 60 bilderuter per sekund.


Sammen med de nye projektorene kommer NEC også med tre nye motoriserte objektiver, som gjør det lettere å plassere projektorene for fjernstyring.


Canon


Canons utvider utvalget av installasjonsprojektorer med den nye modellen Xeed WUX6500, og følger også opp med en nytt motordrevet objektiv, LX-IL08WZ. Objektivet er for Canons LX-projektorserie og gir vidvinkelprojeksjon fra kortere avstander.


Xeed WUX6500 har en veiledende pris på cirka 60.000 kroner. Projektoren har WUXGA-oppløsning på 1.920 x 1.200 piksler.


Canon hevder at projektoren har mindre formfaktor, lettere vekt og lavere strømforbruk enn konkurrentene, og den har fått flere tilkoblingsmuligheter.


Canon lanserer også et nytt presentasjonsverktøy, PR500-R, med kraftig rød laser og støtte for Microsoft Powerpoint, Apple Mac Keynote og Adobe Reader.