Konsolidering over hele linja

Toppsjefen i Computer Associates, Sanjay Kumar, venter mer konsolidering i it-bransjen. Han mener det også er det beste for kundene.

Årets brukerkonferanse for Computer Associates, CA World, går av stabelen i Las Vegas denne uken. Under sin åpningstale sa toppsjefen Sanjay Kumar at bildet i dag er preget av for mange produkter fra for mange leverandører.

 

-- Lanseringer av flere komplette produktsuiter kan hjelpe på denne situasjonen, men produktinnovasjon fjerner ikke det faktum at det er mye gammel teknologi ute hos kundene og det er ingen klare tegn på at den fases ut, sier Kumar.

 

-- I vår bransje er det ingenting som dør ut, og vi har ingen god historikk for å hjelpe kundene til å eliminere gamle produkter.

 

På samme tid står hele bransjen over for konsolidering og kundene forlanger mer integrasjon. Kumar rekker frem oppkjøpskampen mellom Peoplesoft og Oracle, og EMC sitt oppkjøp av Legato i forrige uke.

 

Kumar trekker parallellen til flyindustrien der det er en del store veletablerte selskaper og noen små innovative – men ingen mellomstore.

 

-- De mellomstore selskapene må konsolideres, sier han.

 

Kumar mener at konsolidering i det store og hele er bra for kundene, på samme måte som endringene som følger i kjølvannet av konsolideringene.

 

-- Det positive er at kundene får færre teknologibiter å forholde seg til og dermed kan redusere kompleksiteten i sine løsninger.

 

Men alt er ikke bare fryd og gammen med konsolideringer. Selv om it-bransjen er en naturgitt endringsbransje, skremmer konsolideringer kundene. De er nervøse på grunn av lengre implementeringstider og –sykluser.

 

Kumar mener at konsolideringer kan være katalysatoren for at kundene beveger seg bort fra skreddersydd programvare, og heller krever mer fra sine leverandører i form av ferdigpakkede løsninger.