730 millioner til Q-Free

730 millioner til Q-Free

Bompengeselskapet Q-Free ror i land den ene rekordavtalen etter den andre.

I går kveld klokken 21:00:12 tikket følgende melding inn på Oslo Børs newsweb:

«Q-FREE SKAL LEVERE SENTRALSYSTEM OG `ENFORCEMENT` SYSTEM FOR TRUCK-TOLLING PROSJEKTET I SLOVAKIA TIL EN VERDI AV CA. 450 MILLIONER NOK.»

Dermed ble det omsider klart at Q-Free, i hard kamp mot konkurrent Kapsch, har vunnet slovakiske veimyndigheters hjerte.

Prosjektet dreier seg om både leveranse av systemer og treårig serviceavtale på GPS-basert truck-tolling. Det satellittbaserte systemet dekker ikke bare hoved- og motorveier, men også store deler av riksveinettet.

Godt fornøyd

Det er selskapet Skytoll som fra før står bak tolling-systemet i Slovakia.

- Skytoll ønsker å benytte de beste ekspertene for å bygge det elektroniske tolling-systemet, - noe som også reflekteres gjennom vårt valg av det velrenommerte norske selskapet Q-Free, sier konsernsjef og styreleder i Skytoll, Matej Okáli, i en børsmelding.

Konsernsjef i Q-Free, Øyvind Isaksen, sier seg veldig fornøyd med avtalen.

- Truck-tolling som sådan representerer et stort vekstmarked forselskapet, sier han.

Mange avtaler

Men avtalen med Skytoll er ikke eneste grunn Isaksen har til å smile. Rett før helgen tikket to øvrige meldinger inn på Oslo Børs’ nyhetstjeneste: « Q-FREE HAR MOTTATT INTENSJONSAVTALE I BANGKOK PÅ 61 MNOK» og « Q-FREE- TILDELT STØRRE ORDRE I PORTUGAL- 220 MNOK».

- Bangkok representerer et kommende marked innen elektronisk veiprising, sier Isakesen om Bangkok-avtalen, mens han har følgende å si om Portugal-dealen:

- Vi har vært en aktør i Portugal de siste 14 år. Denne kontrakten bekrefter ikke bare selskapets sterke posisjon i Portuga, men også at Q-Frees produkter og løsningsportefølge bringer selskapet den største tolling-kontrakten tildelt i industrien siden 2005.

Gode tider

I tillegg har selskapet hatt en ukjent beiler, som for rundt ti dager siden sørget for å gi selskapet et solid aksjehopp.

Beileren viste seg å være den østerrikske konkurrenten Kapsch, som har kjøpt over 20 prosent av selskapet, totalt elleve millioner aksjer, til ti kroner stykket. Styret i Q-Free ser på aksjekjøpet som uvennlig.

Q-Free gjorde naturligvis også et hopp børshopp sist fredag (fra kr. 11,25 til kr. 12,00), da de to sistnevnte avtalene ble kjent. I skrivende stund, kl. 12:50, ligger kursen på 13 kroner, opp 8,3 prosent fra fredagens sluttkurs.

Kontrakter Og Avtaler