99X vinner sin første kommune

99X vinner sin første kommune

Sør-Odal har valgt driftsleverandøren 99X som sin nye tjenesteleverandør.

Den nye avtalen omfatter leveranse av it-tjenester til kommunen, med en varighet på fire år med opsjon på ytterligere tre år.

Avtalen er vunnet i konkurranse med dem andre tilbydere. Verdien er ikke kjent, men den er både betydelig og viktig for 99X, forteller Anne-Grethe Wåsjø, salgsdirektør i 99X.

- Dette er den første kontrakten 99X inngår på kommunesiden om ikt drift, og det er første gang Sør-Odal kommune setter ut sine driftstjenester. Så dette er en viktig milepæl for begge parter, sier Wåsjø.

Sør-Odal kommune har rundt 7.800 innbyggere og en desentralisert bosettingsstruktur. De omlag 1.400 brukere i kommunen er fordelt på hele 30 lokasjoner. Hensikten med å sette ut driften til 99X er å redusere sårbarhet, øke kvalitet, forutsigbarhet og kvalitet med profesjonell drift, som det heter i en pressemelding.

Selv om driften av komunens løsninger settes ut til 99X skal it-avtdelingen bestå, men oppgavene endres.

- Ikt-avdelingen vår skal bestå, men vi skal konsentrere oss om brukernære service- og supportavtaler, forteller Eva Wessel, leder for organisasjonsenheten i Sør-Odal kommune.

Driftsleverandøren 99X kan skilte med ISO-20000 sertifisering, og leverer rundt 200 ulike it-tjenester til omlag 6.000 brukere fordelt på globale 450 lokasjoner.

Kontrakter Og Avtaler