Aibel outsourcer til Ergogroup

Aibel outsourcer til Ergogroup

EDB Ergogroup tar ansvaret for å drifte hele it-porteføljen til oljeselskapet Aibel.

EDB Ergogroup har inngått en avtale om levering av it-drift, drift av LAN/WAN, samt applikasjonsdrift for en rekke kontorstøttefunksjoner, til Aibel, som leverer tjenester til olje, og gass og fornybar energi.

Avtalen har en initiell verdi på om lag 265 millioner kroner, går over fem år, og har opsjon på inntil to ytterligere år samt andre tillegg.

Fullt ansvar

Avtalen innebærer at EDB Ergogroup får fullt ansvar for Aibels it-portefølje.

I løpet av avtaleperioden skal EDB Ergogroup levere it-driftstjenester som en kapasitetstjeneste, det vil si at it-infrastruktur kjøpes som en cloudtjeneste (IaaS).

EDB Ergogroup skal også levere en brukerplattform basert på virtuell desktopteknologi (VDI) for Aibels nærmere 5 000 ansatte globalt. Det skal også leveres døgnkontinuerlige helpdesk-tjenester til Aibels globale organisasjon, med lokal tilstedeværelse på flere av Aibels sentrale lokasjoner.

I tillegg vil EDB Ergogroup ta ansvar for drift og forvaltning av Aibels Domino-/Notes-plattform samt SAP-drift.

Cloud-tilpasset

I en pressemelding sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB Ergogroup, at avtalen

styrker EDB Ergogroups posisjon innenfor offshoresegmentet i Norge.

- For EDB Ergogroup er dette en spennende og viktig samarbeid. Aibel er et ledende ingeniørselskap, sier han.

- Gjennom denne leveransen tilbyr vi en svært moderne plattform og baserer hele tjenesten på virtuelle løsninger tilpasset fremtidige cloudløsninger. Det betyr at brukerne får tilgang til et sentralt "image". Aibel får enkel, rask og sikker tilgang til applikasjonene både på pc, mobile enheter og lesebrett, også for tyngre spesialapplikasjoner, sier han.