Altibox fornyer med Cisco

Altibox fornyer med Cisco

TV-leverandøren ruller ut ny nettverksplattform.

Cisco var en av de sentrale leverandørene da Lyse-konsernet etablerte infrastrukturen som i dag betjener landets Altibox-kunder. Nå skal Altibox skal implementere ny nettverksplattform, og avtalen gikk igjen til Cisco.

- Løsningen som Cisco nå skal levere, vil utgjøre hjernen i fibernettet vårt. Cisco har stått sammen med oss siden starten, og selv om det var flere gode alternativer kom Cisco best ut, sier Nils Arne Bakke, administrerende direktør i Altibox.

Altibox på TV, nett og mobil

Leveransen fra Cisco omfatter nettverkselektronikk til regionalnett, sentrale rutere, programvare for drift, og tjenester rundt design og implementering.

- Vi opplever at brukerne ønsker mer kontroll over sitt eget innholdskonsum. Altibox utvikler nå neste generasjons TV-løsning, og kundene har allerede nå tilgang til TV-tjenesten på nettbrett og mobil. I fremtiden vil opplevelsen mellom den tradisjonelle TV-ruten og andre enheter bli mer og mer sømløs, mener Bakke.

Arbeidet med å designe og implementere den nye løsningen starter umiddelbart

- Det er svært viktig for oss at den nye løsningen blir implementert i henhold til tidsskjema og funksjonalitet, og vi er derfor meget fornøyd med at Cisco Advanced Services har ansvaret for å gjennomføre både planlegging, installasjon og oppgraderingen til den nye plattformen, sier Bakke.

Jørgen Myrland, administrerende direktør i Cisco Norge, er begeistret for å kunne fortsette samarbeidet med Altibox.

- Altibox var en av de første fiberutbyggerne i Europa, og har hele tiden vært i forkant med å ta fiberteknologien i bruk. I dag er Altibox unike i verdenssammenheng, både i utnyttelse av teknologi og det faktum at de utelukkende fokuserer på fiber, sier Myrland.

Viktig infrastruktur

Ciscos VNI-analyse (Visual Network Index), anslår at det globale antallet brukere av videostreaming i dag er på 256 millioner. Dette tallet vil øke til 402 millioner brukere i 2017, ifølge Cisco.

Globalt vil det være 19 milliarder internettilkoblede enheter i 2016, heter det videre i analysen. Og det er ikke bare video det er snakk om, men annet innhold som VoIP, musikk- og tradisjonelt nettinnhold.

Da er det viktig at nettverkene rustes opp til å møte økende krav til båndbredde og levering av innhold, påpeker Myrland.

- Vi tror at smarte hjem vil bli en realitet og at teknologi kan hjelpe folk som trenger bistand til å bo selvstendig ved hjelp av alarmsystemer, måleravlesning og hjelpemidler av alle slag. Tjenestene i hjemmet vil bli understøttet av et raskt ekspanderende spekter av ulike skytjenester Vi har kun sett begynnelsen av hva fremtiden vil bringe, sier Myrland.

Kontrakter Og Avtaler