Apc sluker Unifair

Apc sluker Unifair

Apc by Schneider Electric sluker italienske Unifair i et forsøk på å styrke sin posisjon i det europeiske markedet for dataromskjøling.

Apc by Schneider Electric ønsker å styrke sin posisjon i det europeiske markedet for dataromskjøling gjennom oppkjøpet av det italienske selskapet Unifair.

Oppkjøpet, som ble fullført i januar i år, gir Apc 500 nye ansatte og et selskap med omsetning på cirka 80 millioner euro i året.

Hybride løsninger

Selskapet vil styrke sin kompetanse på tradisjonell dataromskjøling, samt hybride løsninger hvor Apc står særlig sterkt. De får også tilført nye løsninger for isvannskjøling av datarom.

- Med Uniflairs produkter får vi et bredere og mer komplett sett av produkter, løsninger og tjenester. Samtidig får vi styrket vår forsknings- og utviklingsvirksomhet, sier administrerende direktør Arild Bjørkedal i Apc by Schneider Electric Norge i en presseuttalelse.

I Norge er Uniflair representer gjennom distributøren Klimax, som har opparbeidet seg en solid kompetanse i det norske markedet.

- Vi kommer ikke til å endre dette og vil fortsatt benytte Klimax’s distribusjonsapparat og kompetanse på kjøling i Norge, sier Bjørkedal.

Schneider Electric kjøpte Apc, som i dag er varemerket for elektrogiganten, i 2007.