VELFERDSAVTALE: Øyvind Rusten, Atea, Marthe Dyrud, Atea, og René Nordstrøm Jensen Xcenter. (Foto: Atea)

VELFERDSAVTALE: Øyvind Rusten, Atea, Marthe Dyrud, Atea, og René Nordstrøm Jensen Xcenter. (Foto: Atea)

Atea og Xcenter inngår partneravtale

Atea skal selge 3D-basert velferdsteknologi til norske kommuner.

Atea og Xcenter har inngått partneravtale om salg av Roommate i Norge, ifølge pressemelding.

Roommate er en ny løsning for anonymisert fjerntilsyn med automatisk alarmering ved fall og andre kritiske hendelser. Xcenter karakteriserer den som en nytenkende løsning basert på 3D-teknologi og avanserte algoritmer. Roommate ble lansert høsten 2016 og er allerede tatt i bruk i flere norske kommuner.

Landsdekkende

– Vi har veldig store forventninger til samarbeidet med Atea som en offensiv aktør i det norske velferdsteknologimarkedet. Vi opplever overveldende interesse for den nye teknologien og avtalen med Atea sikrer at Roommate blir tilgjengelig i hele landet, sier René Nordstrøm Jensen, som er daglig leder i Xcenter.

Marthe Dyrud, forretningsutvikler innen velferdsteknologi i Atea, ser avtalen som et viktig element i satsningen innen velferdsteknologi:

– Behovet for nye og effektive løsninger innen velferdsområdet er stort, og samarbeidet med Xcenter om Roommate gjør at vi ligger helt i front. Med Roommate kan vi tilby komplette løsninger for sykehjem, omsorgsboliger og hjemmetjenesten i norske kommuner, sier hun.

Kontrakter Og Avtaler