Belgisk kontrakt til Telenor

Belgisk kontrakt til Telenor

Den flamske kringkasteren VRT har valgt Telenor-eide Norkring som partner til et nytt bakkenett.

Den flamske kringkasteren for tv og radio (VRT) har valgt Telenor-eide Norkring som partner i etableringen av en ny nettverksoperatør for bakkebasert kringkasting. Den nye virksomheten vil eies av VRT (51 prosent) og Norkring (49 prosent).

- VRT har gjennomført en grundig prosess for valg av partner, og jeg er veldig fornøyd med at de valgte Norkring. Dette partnerskapet markerer en viktig milepæl i Norkrings vekst utenfor Norden. Jeg tror den nye nettverksoperatøren vil bli en viktig bidragsyter i det flamske medielandskapet, sier Torbjørn Teigen, administrerende direktør i Norkring.

Norkring betaler 9,8 millioner euro, rundt 94 millioner kroner, for 49 prosent av den nye nettverksoperatøren og har opsjon på å kjøpe seg opp til 75 prosent. Transaksjonen forutsetter godkjennelse av belgiske og europeiske konkurransemyndigheter.

Belgisk lov

VRTs sendenett består av eiendommer, infrastruktur, sendeteknisk utstyr og løpende avtaler. Alt utstyr og tjenester knyttet til design, konstruksjon og vedlikehold av sendenettet vil tas ut av VRTs virksomhet og overføres til den nye nettverksoperatøren.

Den nye nettverksoperatøren vil etableres under belgisk lovgivning. Virksomheten vil ha nødvendig infrastruktur for å utføre alle selskapets tjenester, inkludert transmisjon av eksisterende TV og radio tjenester for VRT. Den eksisterende virksomheten i VRT vil garanteres gjennom egne sendenettsavtaler.

- I Norkring har vi vært heldige og funnet en partner som tror på den digitale fremtiden for kringkasting. Norkring er en solid aktør som vil sikre et sendenett for hele det flamske medielandskapet. Vi ser frem til et svært fruktbart samarbeid med Norkring, sier Dirk Wauters, administrerende direktør for VRT.

Kontrakter Og Avtaler