Bestikkelsepåstander mot HP-ansatt

Bestikkelsepåstander mot HP-ansatt

Tyske myndigheter etterforsker en avtale om levering av it-utstyr til påtalemyndigheter i Russland.

Påtalemyndighetene i Tyskland har tiltalt en HP-ansatt og noen tidligere ansatte etter en etterforskning om mulige bestikkelser verdt 35 millioner euro (rundt 260 millioner kroner). Dette melder Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Avtalen mellom HP og Russland innebar levring av it-utsyrt til Russlands påtalemyndighet og ble ingått i 2001. Den varte til 2006, og innebefatter et datterselskap av HP i Tyskland. Etterforskningen omfatter også et mulig underslag og skatteunndragelse.

- Tar sterkt avstand

I en skriftlig uttalelse onsdag denne uken, skriver HP at det ikke er selve selskapet som har blitt siktet og at de kun er indirekte involvert i forhandlingene. Retten har enda ikke bestemt seg om andre i HP vil være part i saken.

- HP samarbeider helt og fullt med myndighetene. HP har strenge retningslinjer på plass som krever at ansatte og partnere forholder seg til den høyeste standard av orretningsetikk, skriver HP i en uttalelse.

I følge søksmålet er også amerikanske myndigheter involvert. Det amerikanske justisdepartementet og det amerikanske kredittilsynet (SEC) undersøker om også amerikasnke lover er brudt.

Tilbake i tid

Amerikansk politi har også bedt om å få informasjon fra andre russiske avtale helt tilbake til år 2000.

Myndighetene søker informasjon knyttet til to tidligere HP-ansatte utplassert i Russland og HP-ansatte i Russland, Tyskland, Østerrike, Serbia og Nederland kan være involvert i uregelmessigheter.