Brøt anbudsreglene for nødnettet

Brøt anbudsreglene for nødnettet

Staten brøt anbudforskriftene ved kontraktstildelingen for det nye nødnettet.

Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa) har gitt klageren VHF Communication medhold i at Justis- og politidepartementet brøt forskriftene ved tildelingen av kontrakter til det nye nødnettet, skriver Dagens Næringsliv.

Terminalleverandøren VHF Communication vant ikke fram med sitt anbud om levering av 10 000 Sepura-telefoner til det nye nødnettet, til en verdi av rundt 100 millioner kroner. Staten valgte i stedet Motorola via en kontrakt med Siemens.

– Vi synes det er alvorlig at vi ikke er likebehandlet. Staten må følge sine egne retningslinjer, sier administrerende direktør i VHF Communcation Jan Foyn, til Dagens Næringsliv.

Totalt skal det leveres terminaler til nødnettet for rundt 250 millioner kroner, og totalt vant Siemens med sine underleverandører kontrakter for over 3,6 milliarder kroner i november i fjor.

LES SAKEN HER: Siemens skal bygge nødnettet

Selv om Kofa nå slår nå altså fast at Justis- og politidepartementet brøt forskriftene ved tildelingen av kontraktene, er ikke nemndas avgjørelse bindende. VHF Communications må selv forfølge saken i rettsvesenet dersom de ønsker noen form for kompensasjon for regelbruddene. Ledelsen i VHF Communication har ennå ikke bestemt seg for om de vil forfølge saken videre.

LES OGSÅ: Nødnett kan bli dobbelt så dyrt

Kontrakter Og Avtaler