Cisco dropper HP som partner

Cisco dropper HP som partner

Økende nettverksfokus og en ny konkurransehverdag gjør at Cisco ikke lenger vil ha HP som partner.

Cisco annonserte i dag at de ikke kommer til å fornye HPs systemintegratør-kontrakt. Det betyr at HP ikke lenger vil ha status som forhandler eller servicepartner fra og med 30. april.

Keith Goodwin, direktør for Ciscos Worldwide Partner Organization, sier at endringer i markedet, det økende nettverksfokuset og konkurransen mellom Cisco og HP innebærer at selskapet ikke lenger kan gi HP partnerfordeler.

- Dette er noe vi gjør for å være klare og tydelige overfor både partnere og kunder. Fremover vil vi konkurrere med HP, sier Goodwin til amerikanske Computerworld.

Les også: Cisco erklærer krig mot HP

- Passer ikke inn

For ikke lenge siden begynte Cisco å konkurrere med systemintegratører som HP ved å lansere sine egne bladeservere. Nylig annonserte også HP at selskapet har utvidet en avtale rundt lagringssvitsjer med Qlogic, et område som vanligvis har vært håndtert av Cisco.

I en videokonferanse sier Keith Goodwin i Cisco at HP ikke lenger passer inn i selskapets strategi.

- Vi evaluerer fortløpende våre partneravtaler. Nettverkets blir viktigere og viktigere, og dette bidrar til å skape nye muligheter for Cisco og partnerne, men det endrer også forholdene i bransjen, sier Goodwin.

- De siste årene har Ciscos forhold til HP gått fra å være et partnersamarbeid til en situasjon med to selskaper som har forskjellige og motstridende idéer om hvordan vi kan levere verdi til kundene, sier han.

Les også: HP slår tilbake og byr på 3Com

Viderefører kundekontrakter

På grunn av den endrede konkurransesituasjonen på markedet sier Goodwin videre at Cisco ikke lenger er komfortabel med å dele informasjon om blant annet produktplaner og partnertiltakt med HP.

Cisco vil ifølge Goodwin fortsette å levere på de eksisterende kundekontraktene som selskapet deler med HP til de går ut, og sier at selskapet fremdeles vil jobbe med HP der det virker fornuftig og dersom kundene forventer det.

- Vi har kontaktet HP for å starte diskusjonen rundt en ny avtale som sikrer forretningskontinuitet for våre eksisterende kunder, og som bedre uttrykker forholdet mellom de to selskapene slik det ser ut i dag, sier han.

Les også: - Vi har en felles fiende i Cisco