- Cisco skader kundene

- Cisco skader kundene

Ciscos brudd med HP skader kundene, mener HP. Analytikere forventer intens konkurranse.

Cisco annonserte nylig at HP fra og med 30. april ikke lenger vil ha status som forhandler eller servicepartner. HP mener avgjørelsen om å avslutte det langvarige samarbeidet vil skade kundene.

- Historien har vist at kundene og markedet krever både konkurranse og samarbeid mellom it-leverandører. De fleste store aktørene konkurrerer i en avtale og inngår samarbeid i en annen for best å kunne betjene kundene. Vi tror ikke det er i kundenes interesse å innta et proprietært standpunkt, skriver selskapet i en uttalelse til Infostor.

- Vi vil fortsette å levere konsulenttjenester, integrasjonstjenester, og administrasjon og supporttjenester i kundenes heterogene miljøer, og sørge for at våre maskinvare- og programvareplattformer er optimaliserte for alle ledende nettverksplattformer.

- Vår strategi og våre plattformer vil også i fremtiden være markedsstyrte, for å skape forsprang for kundene våre både i dag og i fremtiden, heter det i uttalelsen.

Les også: Cisco dropper HP som partner

Ingen overraskelse

Som følge av Ciscos beslutning om å knytte servere, lagringssystemer og nettverksløsninger sammen i plattformen Unified Computing System (UCS) i fjor kom ikke bruddet med HP som en overraskelse for mange analytikere.

Tidligere har HP vært forhandler for mange Ciscos nettverksprodukter, mens Cisco på sin side benyttet HPs maskinvare.

Med unntak av HPs salg av nettverksutstyr gjennom datterselskapet Procurve fokuserte begge selskaper på egne ekspertiseområder, men oppkjøpet plasserte Cisco i en konkurransesituasjon med HP. Som mottrekk kjøpte HP opp nettverksprodusenten 3Com.

- Da Cisco begynte å selge servere var det tydelig at HP begynte å legge mindre vekt på Ciscos nettverksutstyr. Dette var den siste spikeren i kista for dette samarbeidet, sier Steve Schuchart, analytiker i Current Analysis, til IDG News Service.

Han mener HP er på god vei til å bli Ciscos største rival. Når 3Com-kjøpet er fullført rundt halvveis ut i 2010 vil selskapet ha en relativt komplett portefølje med både rutere og svitsjer, om ikke så omfattende som Ciscos, mener han.

Les også: HP slår tilbake og byr på 3Com

Aggressiv finansering

I en kommentar skriver analysebyrået Ovum at HP er den aktøren som har mest å tape på bruddet med Cisco.

- Det ser ut til at HP trenger Cisco mer enn Cisco trenger HP, ettersom det ennå vil ta tid før 3Com er fullstendig integrert i selskapet, heter det i kommentaren.

Nikos Theodosopoulos, analytiker i UBS Warburg, skriver i en kommentar at det begge selskaper sannsynligvis vil fortsette å bygge seg opp i markedet gjennom oppkjøp.

- Vi forventer at konkurransen mellom Cisco og HP vil bli intens de neste årene. Det er grunn til å tro at de kommer til å benytte seg av aggressive finansieringsavtaler for sikre seg kundene, skriver han.

Han får støtte fra analysebyrået Illuminata, som tror begge selskaper vil benytte finansielle insentiver for å oppmuntre kundene til å standardisere på deres utstyr.

Les også: UCS åpner nye dører