Data Domain avviser EMC

Data Domain avviser EMC

Styret ber eierne avvise budet fra EMC og godkjenne sammenslåingen med Netapp.

Netapp annonserte 20. mai sine planer om å kjøpe lagringsleverandøren Data Domain.

Data Domain aksepterte senere Netapps bud på 1,5 milliarder dollar, men også EMC viste interesse for Data Domains dedupliseringsteknologi og la inn et motbud på 1,8 milliarder dollar. Netapp svarte med å øke sitt bud til 1,9 milliarder dollar.

Ifølge Data Domain er begge budene verdt om lag 30 dollar per aksje, basert på Netapps aksjekurs sist fredag. Nå vil styret i Data Domain at eierne skal godkjenne Netapps overtakelse, skriver svenske IT24.

- Vi har som målsetning å øke verdien for aksjeeierne, og etter en grundig gjennomgang med eksterne rådgivere har vi slått fast at budet på 30 dollar per aksje fra EMC ikke er i aksjeeiernes beste interesse nå, sier Data Domains administrerende direktør Frank Sloan i en skriftlig kommentar.

Dersom styret i Data Domain aksepterer budet til EMC, blir selskapet etter alt å dømme nødt til å betale Netapp en straffeavgift på 57 millioner, noe EMC ikke har til hensikt å dekke.

I går kveld svarte EMC at selskapet står ved sitt kontantbud, som de anser for å være overlegent sammenliknet med Netapps tilbud bestående av kontanter og aksjebud.

Joe Tucci, administrerende direktør i EMC, tilbyr nå Data Domain å avslutte forhandlingene omgående.

- Vi tror ikke Data Domains aksjeeiere vil akseptere budet fra Netapp. EMC er fremdeles innstilt på å gjennomføre handelen, sier Tucci i en skriftlig kommentar.

LES OGSÅ: EMC til kamp mot Netapp