Data Equipment ut av distribusjon

Data Equipment ut av distribusjon

Data Equipment selger unna distribusjonsavdelingen, som får det nye navnet Avantis Distribusjon.

Fra 15. februar overtar Gjermundshaug Gruppen den norske distribusjonsavdelingen til Data Equipment, som distribuerer nettverk og kommunikasjonsløsninger til blant annet forhandlere, integratører, kraftbransjen, isp-er.

Gjermundshaug overtar i tillegg datterselskapet Data Equipment Scandinavia AB, som dekker det svenske og danske markedet. Det nye datterselskapet vil inngå i konsernet under navnet Avantis Distribution. De svenske og danske virksomhetene blir igjen datterselskaper av norske Avantis, som skal fremstå som et et felles distribusjonsselskap til forhandlere og partnere.

Gjermundshaug Gruppen består fra før av selskapene Gjermundshaug Maskin, Specto Remote og Alvdal Eiendom.

Daglig leder for det nye selskapet er Halvor Ruud som kommer fra stillingen som salgssjef i Data Equipment Distribusjon.

- Det var viktig for meg og vår nye eier at vi kunne beholde kontinuiteten, også på ansattsiden. Alle ansatte i avdelingen har fått tilbud om å være med videre i det nye selskapet og vi er meget glad for at alle har takket ja til dette. Det er våre ansattes kompetanse og erfaring som er vår styrke.

Les også: Ny distributør for Unidata

Skandinaviske ambisjoner

Alle agenturer, avtaler og forhandlerapparatet som er bygget opp av distribusjonsavdelingen i Data Equipment blir med videre til Avantis.

Salgsarbeidet vil ledes fra Norge ved Marcus Barman, mens Odd Magne Øverheim får ansvaret for den tekniske ledelsen, som vil skje fra Oslo. Begge kommer fra Data Equipment.

- Vi er allerede godt i gang med å utvide vår stab med nye dyktige selgere og teknikere som sammen med oss som allerede er her vil skape gode resultater sammen i tiden fremover. Sammen med våre svenske og danske kollegaer er vi et sterkt team med mennesker som kan vår bransje, sier Halvor Ruud.

Avantis har store ambisjoner for det skandinaviske markedet.

- Vi skal fokusere sterkere på Sverige og Danmark. Selv om Avantis er norsk eid ser vi store muligheter i våre naboland i tiden fremover, sier Ruud.

Data Equipment fortsetter ellers videre under eget navn og eksisterende eierskap, og systemintegrasjonsavdelingen og analyseavdelingen vil videreføres som før.

Les også: Extreme med norgeskontor