Datametrix bytter nett for Sparebank1

Datametrix bytter nett for Sparebank1

Skal levere nytt stamnett til SpareBank 1-alliansen for 23 millioner kroner.

Sparebank 1-alliansen har valgt Datametrix som leverandør for nytt stamnett.

For Datametrix har avtalen en økonomisk verdi på 23 millioner kroner. Avtalen ble nylig signert, og betyr at selskapet beholder en av sine største kunder.

– Sparebank 1-alliansen har vært blant våre største kunder de siste årene. At vi igjen velges ut som leverandør, særlig til et så stort prosjekt som dette, er et betydelig kvalitetsstempel for vår kompetanse og evne til å levere markedets beste kommunikasjonsløsninger, sier administrerende direktør Svein Lerkerød.

Ciso, Telenor, Hafslund og Nextgentel

Nettet skal være i bruk allerede i september, og Datametrix skal levere linjer, nettverkselektronikk, konsulenttjenester, prosjektledelse og drift i de neste tre årene.

Alt teknisk utstyr leveres av Cisco. Telenor er nettleverandør, med Hafslund og NextGenTel som backup på enkelte lokasjoner.

– Prosjektet er svært omfattende og handler konkret om design, linjer, service, drift og vedlikehold av et nettverk som skal ha markedets tøffeste oppetid på 100 prosent og med redundans i alle retninger, forteller Lerkerød.

Video, ip og samhandling

Det nye stamnettet skal gi Sparebank 1-alliansen en helt ny og sentral informasjonsmotorvei mellom alle alliansens banker. Selskapet skal kunne ta i bruk alle muligheter innen video og ip-telefoni og alle andre krevende samhandlingsløsninger uten tanke for kapasitet, stabilitet eller oppetid.

– Vi hadde et klart behov for økt kapasitet og robusthet i nettverket, vi var nødt til å bytte ut utrangert utstyr og vil også gjøre endringer i nettverkstopologien og arkitekturen for å gjøre fremtidige endringer enklere. Vi forenkler en enorm mengde prosesser ved å ta i bruk nye, logiske nett og ikke minst har vi store forventninger til en enda høyere oppetid og bedre redundans, sier konserndirektør for it, innkjøp og e-handel i SpareBank 1 Gruppen.

Kontrakter Og Avtaler