De sikrer verdipapirer

De sikrer verdipapirer

Verdipapirsentralen valgte virtuell tape-løsning fra Thebplan. Og de er kjempefornøyde.

Verdipapirsentralen (VPS) ble etablert i 1985 i forbindelse med at norske verdipapirer gikk fra papir til digital form. I forbindelse med flytting av sitt datasenter i 2012 bestemte de seg for å bytte ut fysisk tape med en virtuell tapeløsning som simulerer vanlig tape.

Planen var å forbedre ytelse, forenkle administrasjon og redusere kostnader. Valget falt på en IBM TS7700 stormaskin og lagringsløsning på virtuell tape fra Thebplan. Migrering fra fysisk tape til virtuell skal ha tatt noen få uker, og ble gjenomført samtidig med flytting av datarom til ny lokasjon.

Systemet består av to IBM TS7700 med IBM Jaguar tapesystem. De fungerer som backup for hverandre og har automatisk failover.

Nå, to år senere, er VPS så fornøyde at de var nødt til å dele informasjonen, ifølge Sibda Togba i VPS.

- Thebplan har sammen med IBM levers et meget solid prosjekt som vi nå høster resultatene av. I prosjektet ble data migrert fra fysisk til virtuell tape samtidig som produksjon pågikk, forteller Togba.

- Resultatet er et virtualisert tapemiljø med ekstremt høy oppetid og stabilitet, og som vi er meget godt fornøyd med, avslutter han.

Ikke verst for en to år gammel virtuell tapeløsning, med andre ord.