Dell og Umoe på rockemuseum

Dell og Umoe på rockemuseum

Leverer pc-er og servere til det nasjonale rockemuseet Rockheim.

Til sommeren åpnes dørene til Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock i Trondheim, bedre kjent som Rockheim.

Og det er heftig maskinvare som skal presenterer historien bak norsk rock og pop.

Umoe IKT leverer over 80 stasjonære Dell XPS-maskiner, i tillegg til 11 Poweredge 2950 servere.

- Våre XPS-maskiner leverer en kombinasjon av svært kraftig grafikk, i tillegg til mange disker i SSD og SATA-format i to RAID-oppsett. Dette var en løsning som passet som hånd i hanske med det Rockheim var ute etter. Det er snakk om store mengder multimedia som skal presenteres i høy kvalitet, og da var dette en perfekt løsning for museet, forteller Marthin Storm Hansen i Dell Norge.

Musikkreise

Rockheim er lagt opp som en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie, fordelt på 1320 kvadratmeter. Her beveger du deg fra 1950-tallets opprørskultur til dagens musikk, og i utstillingen løftes band, artister og bransje frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie.

- Det er enorme datamengder som skal presenteres interaktivt og moderne i Rockheim, og dette var en spennende utfordring for oss. Vi føler at det vi har levert sammen med Dell er en svært bra løsning, og vi håper dette blir til glede for mange generasjoner musikkinteresserte, sier Svein Lasse Moe i Umoe IKT.

3400 kvadratmeter

Det gamle Mellageret på Brattøra i Trondheim vil få et nettoareal på 3400 kvadratmeter, hvor halvparten vil være formidlingslokaler. I tillegg vil senteret inneholde en scene, flere verksteder, en kafé og kontorer.

Maskinvaren som blir levert av Dell har en markedsverdi på nærmere 5 millioner kroner, og skal være installert til åpningen av Rockheim til sommeren.

Kontrakter Og Avtaler