Digia kjøper Nokias Qt

Digia kjøper Nokias Qt

Nokia har bestemt seg for å kvitte seg med den kommersielle delen av Qt.

Qt er et verktøy for applikasjoner som kan brukes på tvers av plattformer som Symbian og Linux.

Medarbeidere på kjøpet

Som del av avtalen vil noen ansatte fra Nokias tekniske konsulenttjenesteavdeling og markedsføringsavdeling gå over til Digia for å sikre kontinuitet i kundekontakten.

- Qt vil fortsette å være en viktig teknologi for Nokia og det er avgjørende at Qt er i vekst slik at suksessen kan fortsette. Nokia vil fortsette å investere i å utvikle Qt som rammeverk for mobile, stasjonære og innebygde segmenter, med fokus på åpen kildekode og ekspansjon, sier direktør for Qt, Sebastian Nyström i Nokia.

Nokia ønsket å selge til et selskap som har kompetanse på å selge kommersielle lisenser og tjenester.

- Digia har en dyptgående Qt- kompetanse, solid drift og er godt rustet til å utvide Qts Kommersielle lisenser og tjenester, mener Nyström i en pressemelding.

Ukjent pris

Siden Nokia kjøpte norske Trolltech for tre år siden, har bruken av Qt økt og er i dag aktivt i bruk blant 3500 selskaper.

Google Earth, Adobe Photoshop Album og Skype er blant selskapene som bruker Qt aktivt. Digia på sin side har strategien klar for videre drift.

- Vi er glade for å utvide vår Qt-bedrift til å betjene våre nye kunder. Ved å utnytte vår inngående Qt-kompetanse og erfaring fra krevende virksomhetskritiske løsninger, vil vi tilby kommersiell lisensiering og support tjenester til Qts kommersielle kunder, sier administrerende direktør Harri Paani i Digia videre i meldingen.

Det er ikke offentliggjort noen pris for dette oppkjøpet.

Les om: