Dobling for Zuckerberg

Dobling for Zuckerberg

Goldman Sachs og Digital Sky Technologies Facebook-investering er gode nyheter for Mark Zuckerbergs formue.

Nylig ble det klart at investeringsbanken Goldman Sachs og risikokapitalselskapet Digital Sky Technologies tilsammen investerer nærmere tre milliarder kroner i Facebook i en transaksjon som priser det populære nettstedet til ikke mindre enn 300 milliarder kroner.

Les også: Facebook verdt 300 milliarder kroner

Rik ung mann

Det er gode nyheter for Facebook-günder Mark Zuckerberg, som ifølge New York Times kan se frem mot en dobling av sin personlige formue. Zuckerbergs formue før transaksjonen er, ifølge Forbes-estimater, anslått til 6,9 milliarder dollar, eller rundt 40 milliarder norske kroner. Med en dobling er Zuckerbergs formue dermed verdt rundt 80 milliarder kroner.

Med en dobling av sin personlige formue sikrer søkkrike Zuckerberg seg dessuten en plass i elitedivisjonen blant rike it-topper, et nobelt selskap som blant annet huser Google-gründerne Larry Page og Sergey Brin.

Med anslåtte formuer på rundt 90 milliarder hver, har de to Google-gründerne dermed kun noen få miliarder kroners forsprang til fremadstormende Zuckerberg.

Børsnotering i 2012?

Selskapets økte verdi gjør Facebook verdt mer enn eBay, Yahoo og Time Warner. Pengene vil gi Facebook større muligheter til å stjele verdifulle medarbeidere, utvikle nye produkter og eventuelt forfølge oppkjøp - alt uten å være et børsnotert selskap.

Investeringen kan også åpne for at tidligere aksjonærer, inkludert Facebook-ansatte, kan realisere noen av sine eierandeler.

Med avtalen øker også presset for å få Facebook på børs. Mark Zuckerberg har flere ganger avfeid både børsnotering og salg av selskapet som uaktuelt. På en industrikonferanse i november i fjor uttalte Zuckerberg imidlertid at Facebook-styret i forbindelse med kapitalinnhentingen har uttrykt ambisjoner om børsnotering i løpet av 2012, ifølge den amerikanske avisen.

På 35. plass

Forbes offentliggjorde i september en liste over USAs mest velstående mennesker. Den gang kom Zuckerberg på en 35. plass. Hvis det er riktig at hans personlige formue nå er på rundt 84 milliarder kroner, har han rykket opp til en tolvte plass på listen. Noe som er helt unikt for en 26-åring.

Han har nå passert velkjente og eldre herremenn som Donald Trump (153. plass), Apples Steve Jobs (42. plass) og Steve Ballmer (16. plass).

Bill Gates troner fortsatt på topp med en formue på 54 milliarder dollar, tilsvarende 324 milliarder norske kroner.

USAs rikeste (dollar):

1. Bill Gates 54 mrd.

2. Warren Buffet 45 mrd.

3. Larry Ellison 27 mrd.

4. Christy Walton 24 mrd.

5. Charles Koch 21,5 mrd.

6. David Koch 21,5 mrd.

7. Jim Walton 20,1 mrd.

8. Alice Walton 20 mrd.

9. S. Robson Walton 19,7 mrd.

10. Michael Bloomberg 18 mrd.

Kilde: Forbes