Ementor med Samsung-avtale

Ementor med Samsung-avtale

Ementor skal levere skrivere og dataskjermer for Samsung i Norden de neste tre årene.

Ementorgruppen har tegnet en treårig partneravtale med Samsung Electronics i Norden. Avtalen omfatter skrivere og dataskjermer. Ved behov kan samarbeidet utvides med for eksempel tv, digitale informasjonsskjermer og mobiltelefoner. Partneravtalen inkluderer fire av selskapene i Ementorgruppen - Atea Sverige, Atea Finland, Topnordic i Danmark og Ementor Norge, skriver selskapet i en pressemelding.

- Kundenes etterspørsel etter Samsung-produkter øker kraftig. Samsung er en av de ledende leverandørene og vi ser derfor stort potensial i å videreutvikle vårt samarbeid og øke leveransen av Samsung-produkter gjennom en felles nordisk partneravtale, sier Claus Hougesen, konsernsjef i Ementorgruppen.

Vil tredoble omsetningen

Samsungs ambisjon med avtalen er å tredoble omsetningen av dataskjermer på tre år, og gå fra null omsetning på skrivere til å bli en av Ementorgruppens hovedleverandører.

- Med Ementorgruppen har vi funnet en perfekt nordisk samarbeidspartner. Tidligere i år lanserte Samsung en storstilt satsning på skrivere i Norden. Denne avtalen styrker oss også i den sammenhengen, sier Lars Reinius, nordisk sjef for it-produkter i Samsung.

Samsungs produktområde for skrivere har vokst vokst med 43 prosent per år de siste fem årene, og har nå en global markedsandel på 14 prosent. I Norden har Samsung mer enn doblet sin markedsandel det siste året. I fjerde kvartal 2007 var Samsung nest største leverandør av laserskrivere i Norden, med 11,8 prosent markedsandel ifølge IDC.

Kontrakter Og Avtaler