Fujitsu overtar Hydros it-drift

Fujitsu overtar Hydros it-drift

EDB taper 150 millioner i året når Fujitsu tar over Norsk Hydro.

Fujitsu har inngått en seksårig leveranseavtale med Norsk Hydro. Avtalen omfatter full drift og utvikling av Hydros it-infrastruktur i Norge og internasjonalt. Selskapene vil ikke oppgi avtalens verdi.

- Vi oppgir ikke verdien på denne typen avtaler, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Molland i Hydro.

Han sier det er flere grunner til dette, blant annet ut fra konkurransehensyn.

I en pressemelding sier imidlertid it-direktør Stig Heggelund i Hydro:

- I vårt valg av leverandør har vi lagt vekt på høy faglig kompetanse, fleksibilitet, global tilstedeværelse, samt sikker og stabil drift til et konkurransedyktig kostnadsnivå.

Integrerte leveranser

Fujitsu skal levere tjenester som dekker både interne og eksterne systemer på tvers av Hydros virksomhet.

"I tillegg dekkes blant annet serverhosting og -administrasjon, pc-er, Lan, lagringssystemer, 24/7 multispråk service desk, og samhandlingssystemer", skriver selskapene.

Den seksårige leveranseavtalen er basert på en ettårig overgangsperiode fulgt av en fem år lang driftsavtale. Avtalen trer i kraft i september 2010 og omfatter it-systemer i 40 land.

EDB ut

EDB Business Partner, som hadde avtalen før Fujitsu, skriver i en pressemelding at den årlige verdien av driftsavtalen er rundt 150 millioner kroner.

EDB mister dermed avtalen med Hydro de fikk gjennom oppkjøpet av Hydro IS Partner i januar 2008.

I en pressemelding skriver EDB at de vil opprettholde normal leveranse samt bistå Norsk Hydro gjennom et betalbart transisjonsprosjekt i den ettårige overgangsperioden.

"EDB vil i perioden frem til avslutning av leveransene med Norsk Hydro gjennomføre tiltak som sikrer at selskapet opprettholder lønnsomhet på dagens nivå. Omstillingen vil i all hovedsak komme innenfor miljøer i tidligere IS Partner AS", skriver selskapet.

Kontrakter Og Avtaler