Fujitsu skal sikre Hydros data

Fujitsu skal sikre Hydros data

Fujitsu skal de neste seks årene blant annet leverer håndskanning for å få sikker autentisering av ansatte rundt om på Norsk Hydros anlegg. 

Fujitsu Finland Oy har ifølge en pressemelding signert en avtale om levering av sikkerhetsløsninger til Norsk Hydro ASA, som er blant de største produsentene av aluminium i verden.  Fujitsu skal levere en global, 24-timers Security Incident Response-tjeneste og løsninger for sikker brukerverifisering.

Løsningen skal møte stadig mer omfattende compliance- og regulatoriske krav, samt sørge for at sensitive data og åndsverk er tilstrekkelig sikret mot nye og voksende cyber-trusler. Den nye seksårige avtalen er en forlengelse av eksisterende avtaler om levering av it-tjenester mellom Fujitsu og Hydro, der Fujitsu allerede leverer globale infrastruktur-løsninger for IT til Hydro i 40 land siden 2010.

For å kontrollere og sikre brukertilgang til data og IT-tjenester har Hydro valgt Fujitsus PalmSecure. Systemet bruker biometri for å skanne blodåremønsteret i brukerens håndflate, og på den måten sikre en pålitelig verifiseringsmetode. Hydro bruker allerede Fujitsus PalmSecure på brukerstasjoner ved sine anlegg i Brasil hvor mer enn 2000 ansatte her bruker systemet for å få tilgang til egen HR-informasjon på en enkel og sikker måte. Systemet vil også tas i bruk ved Hydros europeiske anlegg i løpet av 2017, der det totale antallet av brukere vil stige til omtrent 4.000.

Kontrakter Og Avtaler