Hafslund satser 100 millioner på ny it

Hafslund satser 100 millioner på ny it

Tieto har kapret en av to intensjonsavtaler om it-anskaffelser.

Hafslund har inngått en intensjonsavtale med Tieto Norge om anskaffelse av systemløsninger for fakturering, prosesstøtte og arbeidsordre for strøm-, nett- og fjernvarmekunder.

- Valget landet på Tieto med løsninger vi er godt fornøyd med. Vi har stilt svært høye krav til funksjonalitet, ytelse og leveringsevne, og vi har fått en leverandør som gir oss de verktøyene vi trenger. Implementeringsprosjektet vil bli stort, og vi føler oss trygge på at vi i samarbeid med leverandøren vil klare å møte utfordringen, sier Thore M. Sveen, administrerende direktør i Hafslund Fakturaservice.

Finsk

Hafslund har inngått også intensjonsavtale med finske Process Vision OY om anskaffelse av systemløsninger for måleverdier og komponentregister.

- Med 685.000 strømkunder i Norge, 540.000 nettkunder og 4000 fjernvarmekunder er det avgjørende for oss å ha framtidsrettete systemer for effektiv og sikker kundebehandling, avregning og fakturering, sier Kari Ekelund Thørud, konserndirektør for Marked i Hafslund.

100 millioner

Samlet utgjør kontraktene og investeringer i infrastruktur over 100 millioner kroner, og er en av de større investeringene Hafslund gjør for å møte nye utfordringer.

- Med disse avtalene har vi fått på plass et godt og nødvendig grunnlag for vårt videre arbeid med å tilpasse oss til innføringen av et nordisk kraftmarked for sluttkunder, samt utrullingen av avanserte måle- og styringssystemer hos kundene, mener Thørud.

Kontrakter Og Avtaler