HP banker inn avtale

HP banker inn avtale

HP har inngått en avtale med DNB om å drifte bankens it-løsninger i Baltikum.

HP Norge har inngått en femårig kontrakt med DNB om levering av it-tjenester til DNB i Baltikum. Avtalen er et ledd i DNBs vekststrategi i Baltikum og HP skal hjelpe DNB med å modernisere og redusere risiko i it-virksomheten for banken i Litauen, Latvia og Estland, skriver HP i en pressemelding.

DNB utvikler et nytt felles kjernebanksystem for samtlige tre land. Alle datasentraler konsolideres til to helt nye og redundante it-miljøer i HPs datasenter i EU.

- Vi er takknemlig for den tillit DNB har vist oss ved å inngå denne avtalen med HP, og ser dette som en stor mulighet for å utvikle et større og tettere strategisk samarbeid på it generelt og driftsiden spesielt overfor DNB. Dette er et viktig gjennomslag for den fokuserte tjenestestrategi som HP i Norge og Norden har lagt, og er et godt bevis på at HP er en konkurransedyktig aktør i outsourcingmarkedet, sier administrerende direktør i HP Norge, Eivind Roald i den samme meldingen.

Storavtale

Finansavisen skriver i dag at HP trolig har konkurrert med både IBM, Tieto, EDB Ergogroup og Logica om avtalen. Etter det avisen erfarer har avtalen en verdi på 550 til 600 millioner kroner.

- Dette er den største outsourcingsavtalen vi noen sinne har inngått, sier Roald.

Finansavisen skriver også at det trolig er bekymring å spore hos EDB Ergogroup, som har et godt tak på den norske banknæringen. I 2009 skrev EDB Ergogroup under en avtale med DNB til en verdi av 3,8 milliarder kroner, denne avtalen går ut i 2014. Innen den tid skal HPs nye driftssenter Greenfield i Fet kommune være ferdig.

- Hadde Greenfield vært i drift nå, ville denne avtalen typisk vært driftet derfra, sier Roald til avisen.

LES OGSÅ: Slik blir nordens største datasenter

Kontrakter Og Avtaler