HP bytter ut Tandberg

HP bytter ut Tandberg

HP vil samarbeide med Polycom på tale og video og skyver Cisco-eide Tandberg ut i kulden.

Polycom har inngått en ny strategisk avtale med HP, som får tilgang på å selge hele Polycoms løsningssortiment med tale- og videoløsninger gjennom sin Unified Communications and Collaboration Services-portefølje.

Avtalen omfatter også samkjørte markedsaktiviteter og fremtidig teknologiutvikling, noe som blant annet innebærer at de to selskapene vil sørge for tettere samarbeid mellom Polycoms telepresence- og videokonferanseløsninger og HPs Halo-løsning.

- Salget for visuell kommunikasjon øker raskt. Ved å gå sammen med HP kan vi øke vår tilstedeværelse på det globale markedet og sørge for våre løsninger som både er fleksible, markedsledende på ytelse og som bidrar til å beskytte kundenes investeringer, sier Bob Hagerty, administrerende direktør i Polycom, i en pressemelding.

Dropper Tandberg

Det nye samarbeidet med Polycom innebærer videre at HP ifølge amerikanske Computer Reseller News (CRN) har droppet sitt samarbeid med Tandberg, som selskapet har samarbeidet med i en årrekke. Tandberg er Polycoms største enkeltkonkurrent og er nå i ferd med å bli kjøpt opp av Cisco.

HP ønsket ikke å kommentere situasjonen overfor amerikanske CRN, men bekrefter at selskapet vil fortsette å levere support til sine eksisterende Tandberg-kunder.

Overfor Reuters sier imidlertid Richard Skoba, strategidirektør for unified communication og samhandlingsløsninger i HP Services, at avtalen med Polycom innebærer at selskapet nå bryter med Tandberg.

- Det som er nytt i samarbeidet er at vi nå har valgt å gå til Polycom, sier han.

Nytt partnerprogram

Den ferske alliansen med HP er den siste i en rekke strategiske partneravtaler som Polycom i løpet av kort tid har inngått med selskaper fra IBM, Juniper, Avaya, Broadsoft.

I januar annonserte selskapet også sitt nye Polycom Choice Program, et partnerprogram som er ment å gi bedre belønninger for lojale Polycom-partnere og som skal gjøre selskapet bedre i stand til å konkurrere med Cisco og Tandberg.

I det nye programmet, som lanseres offisielt 1. april, bygger på ulike partnernivåer og et sertifisenrigsprogram som ifølge Polycom vil stimulere verdiøkende forhandlere til å spesialisere seg innen ulike segmenter og markeder.