HP Procurve utvider med Aastra

HP Procurve utvider med Aastra

Aastra blir med i HPs Procurve-allianse, som med en åpen arkitektur satser på å bli et bredt alternativ til Cisco.

Tidligere i år lanserte HP sitt allianseprogram Procurve Open Network Ecosystem, eller HP Procurve One, som åpner for tettere integrasjon av løsninger fra andre nettverks- eller infrastrukturleverandører i Procurves løsninger.

Det skal bidra til å øke ytelsen i nettverket og datasenteret og samtidig gjøre nettverksadministrasjonen mindre kompleks ettersom alt samles på samme plattform.

- Dette handler om å bygge bedre løsninger for sluttkundene og samtidig bygge kompetanse i salgskanalen og hjelpe forhandlerne til å bli bedre ute hos kundene, sier Jan Wigen, sjef for HP Procurve i Norge.

Alle produsentpartnere som blir del av HPs allianse må gjennom en omfattende prosess som inkluderer sertifisering av kompatibilitet med andre produkter, smidighet når det gjelder installasjon, samt optimal driftsytelse. Det skal også gi økt lønnsomhet for forhandlerpartnerne.

- Mange it-områder er bare commodity, der marginene er syltynne. Nettverk og telekom er mer kunnskapskrevende. Når vi slår sammen løsningene med samarbeidspartnerne våre er det viktig med kompetanse, og det betyr at partnerne tjener mer penger, sier han.

Mer enhetlig struktur

Nå har HP utvidet programmet med en rekke nye samarbeidspartnere. Det betyr blant annet at flere løsninger kan integreres direkte i Procurves nettverksinfrastruktur. Blant de nye medlemmene er Aastra, Aeroscout, Avaya, F5, Fortinet, Sonicwall, Sourcefire, Stillsecure, Traversa Solutions og Vantronix.

Bjørn Inge Lindhjem, direktør for Aastra i Norge, forteller at målet med medlemsskapet er sikrere, mer pålitelige og mer fleksible løsninger for ip-telefoni og unified communication.

- Vi leverer tjenester og applikasjoner til kundene, men trenger en applikasjonsbærer, og her kommer Procurve inn.

Blant selskapets første produkter som er tilgjengelig gjennom Procurve One er Aastras kommunikasjonsløsning MX-One.

- Sluttkunden kan sentralisere løsningene sine enkelt ved å for eksempel sette telefonisvitsjen rett inn i HPs server. Det gir en enhetlig struktur, og det vil sluttkunden tjene på, sier Lindhjem.

- Utfyller hverandre

Sentralt i Procurve One-programmet står tanken om en åpen arkitektur, noe som skal gjøre det enklere å integrere tredjepartsleverandører. Det står i kontrast til hovedkonkurrenten Ciscos forretningsmodell med en proprietær arkitektur og egne løsninger.

- En fordel er at Procurve ikke konkurrerer med oss på noen områder, men i større grad er en samarbeidspartner. Vi utfyller hverandre veldig godt, sier Lindhjem.

Selskapet har også lansert en ny kategori for tjenesteleverandører som skal gjøre det enklere å levere sikkerhetsløsninger og tjenester til kunder i dedikerte partnernettverk.

Ifølge Jan Wigen i HP Procurve er det først og fremst store kundene med mer enn 200 ansatte som vil merke fordelene som følge av det utvidete samarbeidet mellom HP Procurve og Aastra.

Han trekker spesielt frem Atea og Umoe som dyktige og løsningsorienterte partnere og integratører med mye spennende på gang, men utelukker ikke at nisjepartnere kan få en sentral rolle etter hvert.