IBM  vil drifte store norske medievirksomheter

DRIFTSAVTALE: Arne Norheim, administrerende direktør i IBM Norge og Ann Mari Ågotnes, økonomidirektør i Schibsted Norge, bekrefter en omfattende driftsavtale. (Pressefoto: IBM) 

IBM  vil drifte store norske medievirksomheter

IBM og Schibsted it inngår omfattende driftsavtale. Dette fører til at IBM vil drifte store norske mediebedrifter som VG, Aftenposten og Finn.no. 

IBM og Schibsted har inngått en femårig avtale om drift av it-infrastruktur og it-support for Schibsteds selskaper i Norge. Avtalen omfatter overtakelse av medarbeidere på driftssiden i Schibsted it.

Schibsted it er en del av Schibsted Media Group med ansvar for drift av infrastruktur og it-support til Schibsteds norske virksomheter, blant annet FINN.no, Schibsted Forlag, VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

Behov for fornyelse

IBM begrunner avtalen med at behovet for fornyelse er økende i underholdnings- og mediebransjen. I en pressemelding skriver IBM at få bransjer er så avhengig av kontinuerlig utvikling av it-løsninger som underholdnings- og mediebransjen. Behovet for å kommunisere mer effektivt med brukerne skal kreve tette bånd mellom innholdsproduksjon og it.

Schibsted vil derfor benytte IBM som teknologipartner for å strømlinjeforme og bedre integrere sine it-løsninger. Det skal særlig være IBMs løsninger og kompetanse innen skytjenester, applikasjonsovervåkning og infrastruktur som vurderes som attraktive.

Den omfattende driftsavtalen vil frigjøre ressurser hos Schibsted som dermed kan konsentrere seg om sin kjernevirksomhet og videre utvikling av nye innholdstjenester og medieplattformer, står det i pressemeldingen.

– IBM-avtalen vil bidra til at Schibsted i Norge raskere kan ta i bruk verdensledende teknologiløsninger som gjør det lettere å fokusere på egen kjernevirksomhet, som igjen vil gi økt kvalitet på innholdsleveransene, sier Didrik Munch, konsernsjef i Schibsted Norge.

– Det nye konkurransefortrinnet for underholdnings- og medievirksomheter er å utvikle godt innhold, til relevante lesere, til rett tidspunkt, sier Arne Norheim, administrerende direktør i IBM Norge. – Vi er svært glade for å kunne gå sammen med Schibsted it og levere en integrert og svært effektiv it-plattform, som vil gjøre Schibsted i stand til å konkurrere i et stadig mer konkurranseutsatt marked.

God match

Som en del av avtalen vil IBM samarbeide med IPnett, som leverer nettverks-og kommunikasjonsløsninger.

– Målet for ett år siden var at vi skulle ha en betydelig outsourcing-kontrakt, forteller Marius Brekke, administrerende direktør i IPnett.

Brekke var derfor meget fornøyd da kontrakten ble undertegnet for drøyt en ukes tid siden. Brekke mener at både IMB og IPnett har sterke posisjoner i tjenestemarkedet som vil komme Schibsted til gode, og at de sammen vil kunne få kunden til å utvikles videre.

IBM skal ifølge pressemeldingen ha en global innovasjonskraft og omfattende erfaring innen drift, mens IPnett kan skilte med lokale tilstedeværelse og spisskompetanse.

– Dette er en veldig god match som skaper merverdi for kunden, sier Brekke.

37 personer overført

For å sikre kontinuitet og kvalitet på tjenestene vil 37 ansatte i Schibsted it bli overført til IBM Norge. De vil være svært delaktige i arbeidet med å sikre videre drift og support av Schibsteds it-løsninger også etter avtaleinngåelsen, heter det i pressemeldingen. 

Kontrakter Og Avtaler