IBMs Yara-avtale fortsatt forsinket

IBMs Yara-avtale fortsatt forsinket

IBMs milliardprosjekt med Yara skulle vært ferdig i fjor. Nå vil ingen kommentere saken.

Yara inngikk i januar 2007 en gigaavtale med IBM. IBM skulle drifte en rekke systemer for det norske selskapet, og avtalen var verdt hele 1,26 milliarder kroner over syv år.

Kontrakten var svært ettertraktet, og CSC, HP, Accenture og IBM knivet om å få den.

I september i fjor meldte vi at prosjektet var kraftig forsinket.

- Vi er forsinket med fullføringen av overflyttingen. Det har tatt lang tid, mye lenger tid enn planlagt, og må betraktes som en relativt betydelig forsinkelse, sa daværende it-direktør Rune Bratteberg til Computerworld.

IBMs kommunikasjonsdirektør, Ingvild Grimstad, uttalte blant annet: "Det som gjenstår (...) har tatt noe lenger tid enn forventet på grunn av tjenestens kompleksitet."

It-sjefen avgått

De to partene er ikke like snakkesalige lenger.

Tidligere it-direktør Bratteberg har sluttet i sin stilling siden vi først meldte om de store forsinkelsene.

Han kan dermed ikke uttale seg om prosjektet, og vil ikke kommentere sin egen avgang. Bratteberg tilbakeviser at IBM-avtalen har noe med saken å gjøre.

Finansdirektør Hallgeir Storvik skal være Yaras talsperson for gigaavtalen med IBM, men vil bare uttale seg i en epost via selskapets kommunikasjonsavdeling.

Bekrefter forsinkelse

Vi etterspør status i prosjektet, hvor lenge det nå er forsinket og hvorfor det hele har blitt som det har blitt. Og vi får dette svaret fra Storvik:

"Dette er en avtale som over tid vil gi Yara betydelige besparelser. Det er riktig at prosjektet er forsinket, men vi forventer å ta ut betydelige kostnadsbesparelser etter at prosjektet er ferdig implementert."

På spørsmål om Brattebergs avgang som it-direktør, får vi følgende kommentar:

"Det er riktig at Rune Bratteberg har sluttet som it-sjef etter åtte år i stillingen, noe som er lengre funksjonstid enn det som er vanlig for slike stillinger i Yara og andre steder. Det er vår oppfatning at Rune har gjort en god jobb for Yara i denne jobben og han fortsetter å jobbe i selskapet."

Dermed blir håpet at IBM kan kaste mer lys over situasjonen.

Grimstad, som tidligere har uttalt seg for IBM, har snakket med Yaras kommunikasjonsavdeling om saken. De to skal ha blitt enige om at det er Yara som skal uttale seg.

Ordknapp kommunikasjonsdirektør

- Prosjektet går som planlagt, det er ikke noe særlig å kommentere utover det, forteller Grimstad likevel.

- Du sier det går som planlagt, men prosjektet skulle vel vært ferdig i fjor?

- Det får Yara uttale seg om. Og det har du vel også fått svar på.

- Nei, jeg har egentlig ikke det.

- Vi vil ikke kommentere saken utover det. Eposten du fikk fra Yara var veldig grei og utfyllende, mener kommunikasjonsdirektøren.

- Men hvor lang forsinkelse er det nå snakk om?

- Det må kunden si.

Kontrakter Og Avtaler