Innsynsnekt hindrer fusjon

Innsynsnekt hindrer fusjon

EDBs forsøk på å fusjonere med TietoEnator trekker ut. Årsaken er laber interesse for å gi nordmennene innsyn i regnskapsbøkene.

Arbeidet med å skape en ny nordisk it-gigant har pågått i en stund nå. Oppkjøpsfondet Blackstone har, sammen med EDBs største eier, Telenor, jobbet intenst med å vurdere en fusjon med den svensk-finske konkurrenten TietoEnator.

Problemet er at før et eventuelt bud eller fusjonsforlag kan legges på bordet, må EDB og deres allierte ha innsyn i regnskapsbøkene, skriver Dagens Næringsliv. Men TietoEnator er ikke spesielt interessert i å gi ut all nødvendig informasjon, noe som trolig skyldes at selskapet per i dag er i direkte konkurranse med EDB.

LES OGSÅ: EDB og Tieto nærmer seg fusjon

Dermed trekker prosessen ut, samtidig som TietoEnators utenlandske aksjonærer begynner å bli utålmodige, ifølge DN. Resultatet kan være at hele fusjonsfremstøtet droppes.

Verken EDB eller TietoEnator har kommet med spesifikke detaljer om prosessen. Men det er på det rene at et eventuelt fusjonert selskap vil ha en markedsverdi på rundt 13 milliarder kroner, og en forventet omsetning på 20 milliarder.

Kontrakter Og Avtaler