Ipnett leverer til svensk 4G-nett

Ipnett leverer til svensk 4G-nett

Ipnett skal levere svitsjer til et nytt riksdekkende 4G-mobilnett som bygges ut i Sverige.

Net4Mobility, som eies av Tele2 og Telenor, har inngått en avtale med Ipnett om levering og installasjon av utstyr fra Juniper Networks til et nytt riksdekkende 4G-mobilnett som skal bygges ut i Sverige.

Det nye mobilnettet forventes å stå klart i 2013, men allerede i år vil nettet være klart i tettbygde områder.

For mobilabonnentene skal avtalen medføre økt mobilitet og mulighet for mer kapasitetskrevende medietjenester.

- Ipnett bidrar med teknisk kompetanse og kostnadseffektive løsninger som gir mobilabonnentene tilgang til nye og spennende mobiltjenester med samme hastighet som mange av dagens faste bredbåndsforbindelser, sier Jan Søgaard, administrerende direktør i Ipnett, i en presssemelding.

Oppgraderes etter behov

En viktig grunn til at Ipnett vant denne kontrakten er ifølge Søgaard de kunne tilby virtuelle svitsjer, som foruten lave driftskostnader også har innebygget redundans og gir god driftssikkerhet.

- I tillegg kan svitsjene oppgraderes med nye programvarefunksjoner etter behov, såkalt pay-as-you-grow, noe som innebærer lave inngangskostnader uten å måtte gi avkall på skalerbarheten, sier Jan.

Ipnetts løsning bygger på Juniper EX4200-svitsjer som utplasseres i de fleste tettstedene i Sverige. Virtuelle svitsjer gir lavere investerings- og driftskostnader da flere logiske enheter er bygget inn i en fysisk enhet.