OMSIDER: Ateas avdelingsleder Dag Frøhlich og Bodø kommunes assisterende rådmann Anna Welle kunne i forrige uke endelig signere på felles kontrakt. (Foto: Per-Inge Johnsen)

OMSIDER: Ateas avdelingsleder Dag Frøhlich og Bodø kommunes assisterende rådmann Anna Welle kunne i forrige uke endelig signere på felles kontrakt. (Foto: Per-Inge Johnsen)

Itet tapte rettsak om anbud

Avtale mellom Bodø kommune og Atea undertegnet et år forsinket etter at Itet ikke vant frem i retten.

1. desember i 2015 ble Atea tildelt anbudet for ikt-tjenester til Bodø kommune. Men det ville ikke den tidligere leverandøren Itet være med på. Sammen med Evry og Atea var Itet med i sluttspurten om avtalen med en verdi opp mot 288 millioner kroner.

Må betale nesten 800.000

Itet tok anbudsprosessen til retten og ba om en midlertidig forføyning. Itet prøvde blant annet å sannsynliggjøre at Atea hadde vunnet anbudet basert på feil premisser i anbudsdokumentene. Dette skriver Bodø NU. 

Nettavisen kan fortelle at Salten tingrett 2. januar i år avslo Itets begjæring om midlertidig forføyning overfor Bodø kommune i saken om anbudet på kommunens ikt-tjenester.

I dommen skriver tingretten at Itets begjæring ikke tas til følge. Itet dømmes samtidig til å betale Bodø kommunes saksomkostninger, til sammen 784.699 kroner pluss renter og omkostninger.

Avtale verdt 288 millioner

Nå er altså Atea ifølge en pressemelding i gang med den omfattende avtalen med Bodø og 11 øvrige kommuner i Salten og Lofoten knyttet til it-infrastruktur og tjenester. Avtalen har en varighet på seks år, og en stipulert verdi på opp mot 288 millioner kroner.

Ateas Bodøkontor har i dag rundt 20 ansatte. Avdelingsleder, Dag Frølich, er naturligvis glad for at avtalen nå er i havn. 

– Vi har ressursene som kreves for å løse utfordringene kommunen står ovenfor, men vi vil allikevel styrke staben med ytterligere fire til seks personer i løpet av våren, uttaler Dag Frølich i pressemeldingen.
 

 

 

 

Kontrakter Og Avtaler